Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛ.ΑΣ - Εκπρόσωπος Τύπου στο OPEN : 21 συλλήψεις για εμπρησμούς


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας αναφέρθηκε στα δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Βίλια και Κερατέα, ενώ αναφέρθηκε και στις έρευνες της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για εμπρησμό τονίζοντας μάλιστα πώς έχουν γίνει ήδη 21 συλλήψεις.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ για να διερευνήσει κάθε είδους ενδεχόμενο για την πρόκληση πυρκαγιών. Ήδη, όπως είπε, έχουν γίνει 21 συλλήψεις για εμπρησμούς σε όλη την Ελλάδα. Σημείωσε δε, αναφερόμενος στις εκκενώσεις ότι οι κάτοικοι πρέπει να συνεργάζονται με τις αρχές γιατί προέχει η ασφάλειά τους.

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια

Συνεχίζονται οι μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά στα Βίλια η οποία έχει επεκταθεί σε παρθένο πευκοδάσος στο όρος Πατέρα. Εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί (Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα). Όπως ανακοινώθηκε έγινε εκκένωση γηροκομείου «Παναγιά Φανερωμένη» στα Βίλια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και  άλλοι 2, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σε κατάσταση ετοιμότητας τα νοσοκομεία

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες Δευτέρα 16 Αυγούστου το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας.

 

https://www.ethnos.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια