Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή Πλακιωτάκη για εμβολιασμό: Ατομική ευθύνη και μεγάλα λόγια


Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μετακυλίει στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και τις καθυστερήσεις της στα ποσοστά του εμβολιασμού. Προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Υπουργού Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη να πάρει το λόγο. Με επιστολή του προς όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις του Λιμενικού και των υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας απευθύνει κάλεσμα στα στελέχη του Λιμενικού και το προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας, που δεν έχει εμβολιαστεί, να το κάνει άμεσα.

Η επιστολή από μόνη της δεν θα εξόργιζε κανέναν αν ήταν μέρος μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που με επιστημονική ενημέρωση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) εξασφάλιζε πραγματικά την αναγκαία προθυμία τους να εμβολιαστούν. Αντ’ αυτού οι λιμενικοί όπως κι όλος ο ελληνικός λαός έχουν αφεθεί είτε με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, είτε με εργοδοτικούς εκβιασμούς, είτε ακόμη και με τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Παρόλα αυτά τα ποσοστά εμβολιασμένων στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ είναι συντριπτικά.

Υποκρισία κυβερνήσεων

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα «υποχρεωτικότητας», όπως και τα κίνητρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και σ’ άλλες χώρες της ΕΕ, φανερώνουν την υποκρισία των κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή αρνούνται να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας. Διατηρούν την υποχρηματοδότηση των δημοσίων συστημάτων υγείας και τον εμπορευματοποιημένο χαρακτήρα τους. Συντηρούν τον συγχρωτισμό σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς, θαλάσσια, χερσαία κι εναέρια. Οι χώροι δουλειάς εφαρμόζουν πρωτόκολλα λάστιχο, που προσαρμόζονται δηλαδή στους οικονομικούς σχεδιασμούς της κάθε επιχείρησης.

Όντως ο μαζικός εμβολιασμός των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και των ναυτεργατών θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ασφαλές τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό του νέου κορονοϊού και τις μεταλλάξεις του, όπως τονίζουν όλοι.

Αλλά οι ανέξοδες παραινέσεις είναι η μόνη λύση;

Πέρσι τέτοια εποχή μας έλεγαν ότι η μάσκα ήταν η «πανάκεια» ενάντια στην πανδημία. Αυτά αφού πρώτα εξασφάλισαν οι λιμενικοί από την τσέπη τους και από δωρεές την αναγκαία ποσότητα. Γιατί λίγο πριν μας έλεγαν ότι δεν χρειάζεται μάσκα! Μετά από μήνες και από παρεμβάσεις Ενώσεων Λιμενικών τελικά ήρθαν οι μάσκες!

Από την άλλη, τι θα γίνει με τα παιδιά των λιμενικών όταν ανοίξουν τα σχολεία;

Η κυβέρνηση τα ανοίγει ακριβώς όπως τα έκλεισε. Κανένα ουσιαστικό μέτρο. Στις ίδιες αίθουσες, με τον ίδιο συγχρωτισμό λόγο κτιριακών ελλείψεων και κενών σε εκπαιδευτικούς.

Η κυβερνητική πολιτική υπονομεύει τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού

Οι πραγματικές αιτίες που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού, πρέπει να αναζητηθούν στις κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες γύρω από τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Στις αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό.

Στις καθυστερήσεις και τους ανταγωνισμούς μονοπωλίων και κρατών.

Στις λογικές της «ανταποδοτικότητας» που καλλιέργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα με τις γελοιότητες «τσίμπα για να τσιμπηθείς».

Στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κοινωνική – κρατική ευθύνη.

Στην άρνησή της να επιστρατεύσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας που συνεχίζουν να θησαυρίζουν από τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες του λαού.

Αυτή η πολιτική είναι η πραγματική απειλή για την προστασία της υγείας του λαού από τον ιό.

Όταν ο λιμενικός δεν έχει έναν γιατρό, επιστημονικά ενημερωμένο, να του λύσει απορίες κι εύλογες ανησυχίες δεν είναι παράλογο να αμφιταλαντεύεται. Η ίδια η Κυβερνητική πολιτική τροφοδοτεί τον φόβο, τον ανορθολογισμό και τον σκοταδισμό.

Απαιτείται εδώ και τώρα ενίσχυση και θωράκιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Τα μεγάλα λόγια κι οι πατριωτικές κορώνες είναι ανέξοδες. Αυτό που χρειάζεται και ο λιμενικός είναι:

Η εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση.

Ο πλήρης προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις απ’ τον εμβολιασμό.

Η υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων.

Η παρακολούθηση και η επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Χρειάζεται τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να εμβολιαστούν άμεσα αλλά και να προβληματιστούν, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Αυτοί οι 4 παραπάνω όροι, απαιτούν τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όλες οι Κυβερνήσεις συστηματικά, όχι μόνο δεν διασφαλίζουν αυτούς τους όρους, αλλά υπονομεύουν την υγεία του λαού.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια