Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρση του μέτρου της Γενικής Επιφυλακής και επιστροφή στην υπηρεσιακή κανονικότητα


Έγγραφο των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς: Την 03/08/2021 εκδόθηκε, με εντολή σας, από τον Διοικητή του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ το υπ΄ αριθ. 3382 Φ.105.9 έγγραφο που έθεσε σε κατάσταση «Γενικής Επιφυλακής» το σύνολο του Πυροσβεστικού Προσωπικού της Επικράτειας.

Όλο αυτό το διάστημα το σύνολο του Πυροσβεστικού Προσωπικού με φιλότιμο, απαράμιλλο ζήλο,
αυτοθυσία, απλήρωτη υπερεργασία και υψηλό επαγγελματισμό έφερε τα καλύτερα δυνατά επιχειρησιακά αποτελέσματα, δεδομένων των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών αλλά και των πολλών και μεγάλων διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία ως Προεδρείο της Ένωσής μας έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη προς πάσα κατεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά πολλές Διοικήσεις Υπηρεσιών εκμεταλλευόμενες το μέτρο της «Γενικής Επιφυλακής», ισοπέδωσαν κάθε είδους εργασιακό δικαίωμα εξαντλώντας, υπέρμετρα, το Πυροσβεστικό προσωπικό, ξεπερνώντας κάθε όριο με ότι αυτό συνεπάγεται, επικαλούμενες όμως, σε κάθε περίπτωση, το ανωτέρω έγγραφό σας παρερμηνεύοντας έτσι την ισχύουσα νομοθεσία ενώ παράλληλα παρανομούν τροποποιώντας τη διεξαγωγή του ωραρίου απασχόλησης του Πυροσβεστικού Προσωπικού.
Κύριε Αρχηγέ,
Θα πρέπει άμεσα να ανακαλέσετε το μέτρο της «Γενικής Επιφυλακής» σε Περιφέρειες και περιοχές όπου δεν υπάρχει λόγος συνέχισής του, προκειμένου να επανέλθουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια σε υπηρεσιακή κανονικότητα εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό τους, σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας της κάθε περιοχής που ισχύει κάθε φορά. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος σχετικά με την αλλαγή λειτουργίας του ωραρίου εργασίας που ακολουθήθηκε από πολλές Διοικήσεις (εγγράφως ή προφορικά), που αποδεδειγμένα πλέον δεν εξασφάλισε καμία καλύτερη επιχειρησιακή δυνατότητα αλλά παρήγαγε, σε κάθε περίπτωση όπου αυτό εφαρμόστηκε, εντελώς αντίθετα αποτελέσματα δημιουργώντας μόνιμη εργασιακή ομηρία καθώς και τεράστια κόπωση, εξάντληση και ταλαιπωρία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του προσωπικού. 

Κύριε Αρχηγέ,
Είμαστε βέβαιοι ότι θα παρέμβετε, κάνοντας άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αναφορικά με το δίκαιο αίτημά μας ώστε να επανέλθει η εύρυθμη εργασιακή λειτουργία του Πυροσβεστικού Προσωπικού, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, αλλά και την καλύτερη δυνατή και με ασφάλεια αξιοποίηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το Καθήκον μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι πως πάει το πράγμα,
Οι νέοι να παίρνουν την άδεια του διοικητή για να παντρευτούνε.(δε θα τη βλέπουνε και πολύ την οικογένεια).