Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΛΑΣ – Τι δείχνουν τα στοιχεία


Σχετικά χαμηλό είναι το ποσοστό των εμβολιασμών στους κόλπους της ΕΛΑΣ παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού γεγονός που ίσως και να εξηγεί γιατί η συζήτηση περί επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών περιστρέφεται και γύρω από τους ένστολους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή το ποσοστό των εμβολιασμένων αστυνομικών βρίσκεται στο 58% με τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας να πιστεύουν ότι αυτό θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες μετά και τη λήξη των καλοκαιρινών αδειών.

Ειδικότερα για την Αττική, κατά την ίδια πηγή, το ποσοστό των εμβολιασμένων μετά βίας περνάει το όριο του 50% (53%) ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό είναι οριακά καλύτερο (54%). Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η πληροφορία ότι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως ομάδα ΔΙΑΣ, Άμεση Δράση κτλ. τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι ακόμα χαμηλότερα.

Στο Λιμενικό, αντίθετα, η εικόνα είναι καλύτερη καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων σύμφωνα με το γραφείο τύπου του σώματος, ανέρχεται στο 64,5%.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια