Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαγγέλης Ευαγγέλου: Ποιος θα προστατεύσει τους Αστυνομικούς από τη «μη σωστή άσκηση» της χρηστής Διοίκησης;


Κείμενο του συνδικαλιστή αστυνομικού, Βαγγέλλη Ευαγγέλου: Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δεκτές παραπόνων- καταγγελιών συναδέλφων, για τη «μη σωστή άσκηση» της χρηστής Διοίκησης από «κάποιους» Διοικητές Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ.

Συγκεκριμένα πριν από 2 περίπου μήνες, «καταγγέλθηκε» από συναδέλφους, ότι σε υπηρεσία κεντρική της Γ.Α.Δ.Θ, ορίζονται σε υπηρεσία σκοπών, συνάδελφοι που φέρουν το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου, κάτι που δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας
 (είναι κυρίως αποσπασμένοι αστυνομικοί στα πλαίσια των μέτρων για την πανδημία COVID-19). Η αιτιολογία που επικαλέστηκαν οι αρμόδιοι, ήταν ότι το ζήτησαν οι ίδιοι, κάτι που δεν ισχύει, αλλά και αν ίσχυε, τότε αν αυτοί οι συνάδελφοι ζητούσαν να ασκήσουν «τη διοίκηση» της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα τους το επέτρεπαν; Προβλέπεται; Και φυσικά ΟΧΙ;
Επίσης, σε άλλη περίπτωση, διοικητής υπηρεσίας της Γ.Α.Δ.Θ, καταφέρθηκε με προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίων συναδέλφων, όπως: είστε κομπλεξικοί με τους αξιωματικούς ή σας αρέσουν οι ίντριγκες και γι’ αυτό δημιουργείται προβλήματα και εντάσεις ή περιμένετε να αποστρατευθούνε «κάποιοι» για να βγάλετε χολή και φαρμάκι στο διαδύκτιο ή ασχολείστε μ’ αυτά γιατί δεν ξέρετε τι να κάνετε με την «άχαρη» ζωή σας ή «ρίχνει μομφές» ότι στέλνουν ανώνυμα mail για να κατηγορούν συναδέλφους ή τους μέμφεται ότι βγαίνουν ελεύθεροι υπηρεσίας ή λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες, όταν «ζορίζονται ή δεν τους αρέσει κάτι»… μήπως είναι και γιατρός και ξέρει τι πρόβλημα μπορεί να έχει κάποιος;  κτλ κτλ κτλ. Αυτό το περιστατικό έγινε γιατί οι συνάδελφοι «τόλμησαν» να ρωτήσουν: αν υπάρχει κάποιος λόγος και δεν εκδίδεται εβδομαδιαία υπηρεσία, όπως προβλέπεται ρητά από το άρθρο 1 παρ. 7 του ΠΔ 394/2001 όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 1 του ΠΔ 173/2013.
Και έρχομαι και ρωτάω: επιτρέπεται να υπάρχει λογοκρισία στις απόψεις; Ο διοικητής «παρακολουθεί» το προσωπικό του, με σκοπό να «συλλέγει στοιχεία» για αυτό (το προσωπικό); Αυτό επιτρέπεται; Ποιος είναι αυτός ο Ανώτερος, που θα «βάζει» επιθετικούς προσδιορισμούς στο προσωπικό του ή θα κάνει αυθαίρετες κρίσεις και διατυπώσεις; Και πολλά αλλά…
«Κάποιοι», που ασκούν διοίκηση,  πρέπει να καταλάβουν ότι την ασκούν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς, με δικαιοσύνη κυρίως και όχι με γνώμονα το πόσο αυλοκόλακες ή «ενημερωτες» είναι κάποιοι και να είναι εμπαθείς σε όσους δεν πληρούν αυτά που θέλουν αυτοί ( υποκειμενικά).
Ελπιζω και εύχομαι η Φυσική Ηγεσία να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις συμπεριφορές, της «μη σωστής άσκησης» της χρηστής διοίκησης, διότι πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι δεν βρισκόμαστε στο έτος 1821 αλλά στο  2021.
ΥΓ1: Για να προλάβω «κάποιους κακοπροαίρετους - πονηρούς», τους λέω το εξής: ο ρόλος του συνδικαλιστή είναι να επισημαίνει τις πράξεις και τις παραλήψεις της εκάστοτε διοίκησης και να αγωνίζεται  για να προστατεύσει τα δικαιώματα των συναδέλφων. Έτσι έχοντας γνώμονα τα παραπάνω, δεν θα «ανεχθώ» σαν εκλεγμένος, καμια τέτοιου είδους συμπεριφορά και ειδικά την εμπάθεια και το μένος που βγάζουν κάποιοι διοικητές ή άλλοι ανώτεροι και ειδικά τον υπηρεσιακό εκφοβισμό, εναντίων συναδέλφων, όταν αυτοί τολμάνε να ζητήσουν τα αυτονόητα.
ΥΓ2  Τα στοιχεία είναι στη διάθεση των αρμοδίων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευαγγελος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονικης









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν συνδικαλιστής ρωτάει ποιος θα προστατεύσει τους αστυνομικους τοτε καλα μας κανουν οτι μας κανουν! Εσυ κ. συνδικαλιστα ποια η δουλειά σου? Έγραψες ένα άρθρο, μετά ποιες ενέργειες κάνεις?
Ο χρήστης spap είπε…
................