Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκινάει η τρίτη δόση στην Ελλάδα - ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι


Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει στη χώρα μας η διαδικασία για την τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid-19. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση θα αφορά σε mRNA εμβόλια και στοχεύει να θωρακίσει όσους ακόμα παραμένουν ευάλωτοι, λόγω αδυναμίας ανάπτυξης αντισωμάτων ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση στον ιό.

Σημείωσε ότι την τρίτη δόση θα κάνουν μεταμοσχευμένοι ασθενείς, άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια, άτομα με HIV λοίμωξη και άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Τόνισε δε, ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο που είναι ο βασικός εμβολιασμός.

Aρχές Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τους ανοσοκατεσταλμένουe ασθενείς ώστε να κάνουν την τρίτη επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, θα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε, η ακριβής ημερομηνία θα δοθεί στη δημοσιότητα στην επόμενη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ η διαδικασία θα είναι απλή, ουσιαστικά η ίδια με τον αρχικό εμβολιασμό.

Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία θα μπαίνουν στην πλατφόρμα τους με τον ΑΜΚΑ τους και θα κλείνουν το ραντεβού τους. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα, έχουν γίνει 11.160.000 πρώτες δόσεις, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 5.615.000 πολίτες, ποσοστό 53,5% του συνολικού πληθυσμού.

https://www.efsyn.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια