Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Υποναύαρχος ΛΣ(εα) Δημοσθένης Παπαλεονάρδος


Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον πρόωρο θάνατο του  Υποναύαρχου ΛΣ(εα) Δημοσθένη Παπαλεονάρδου .

Ο  Υποναύαρχος ΛΣ(εα)  Παπαλεονάρδος Δημοσθένης γεννήθηκε στην Αίγινα όπου και έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές του αποφοιτώντας από το Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας. Εισήχθη στην Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών και είναι τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως υπηρέτησε στο Πεζικό. Το 1990 μετά από εξετάσεις εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Το 1992 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος και τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης . Ακολούθως υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς ως Προϊστάμενος στο Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού, Υποδιοικητής στο Λιμενικό Τμήμα Ζέας, Α Λ/Τ Τζελέπη, Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου. Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου. Στους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 στο γραφείο Ολυμπιακού Υπευθύνου, Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας και πρώτος Διευθυντής στη Διεύθυνση Αλιείας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Από το 2004 ως το 2007 υπηρέτησε ως Λιμενάρχης Ύδρας.

Τη διετία 2012 -2014 υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος Μασσαλίας. Με τη λήξη της διετούς θητείας του στη Μασσαλία και την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στην Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Ταμείου Εξωτερικών συνόρων.

Έχει τιμηθεί με το Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα και το Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής. Με το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β Τάξεως, και τις διαμνημονεύσεις της Πολυετούς Υπηρεσίας Β Τάξεως, Ευδοκίμου επιτελικής υπηρεσίας Α Τάξεως, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β Τάξεως. Έχει τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο κατά την επίσκεψη του στην Ύδρα.

Aπό τις 29 Μαρτίου 2016 με απόφαση του Ανωτέρου Συμβουλίου του Λιμενικού Σώματος προήχθη στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ Σ . το οποίο διακατείχε μέχρι την στιγμή της αποστράτευσης του με τον βαθμό του Υποναυάρχου του Λ.Σ.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια