Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση Α.Τ., Τ.Α. και Τ.Τ.


Παραθέτουμε ανακοίνωση της παράταξης ΑΚΙΔΑ: Η έλλειψη προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας της Αττικής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, το οποίο είναι απόρροια μη ορθολογικής κατανομής προσωπικού στις Υπηρεσίες. Εκπρόσωποι της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών, κατόπιν προσκλήσεως συναδέλφων ή και αυθορμήτως, επισκέφθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα άνω των 40 Τμημάτων του Λεκανοπεδίου, διαπιστώνοντας δια ζώσης τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες αστυνομικοί, οι οποίοι και μας ενημέρωσαν σχετικά.

    Η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ σοβαρό ζήτημα επειδή τίθεται θέμα δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών. Η παρούσα εναπομένουσα δύναμη καλύπτει ένα μικρό ποσοστό επί των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, σε σημείο ώστε να αδυνατούν οι αστυνομικοί να ανταπεξέλθουν σε βασικές υπηρεσιακές υποχρεώσεις, χωρίς να γίνονται υπερβάσεις ωραρίου ή μη χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων. Το πρόβλημα δε, επιτείνεται περαιτέρω κατά το χρονικό διάστημα διάνυσης προγραμματισμένων αδειών. Να σημειώσουμε ότι το αστυνομικό προσωπικό εργάζεται εβδομαδιαίως έξι ημέρες κι όχι πέντε όπως όλο το δημόσιο. Αυτό το ένα ρεπό την εβδομάδα είναι ιερό για τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο ότι θα ληφθεί. 

    Τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκαν δυσανάλογα με προσωπικό κεντρικές, ειδικές, αλλά και νεοσυσταθείσες Υπηρεσίες, αναπόφευκτα σε βάρος των Τμημάτων, τα οποία αποτελούν τις εγγύτερες στον πολίτη αστυνομικές Υπηρεσίες. Οι συνακόλουθες συνέπειες έχουν σοβαρή επίπτωση τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, στους οποίου επικρατεί κλίμα δυσφορίας για την υφιστάμενη κατάσταση. Η κατανομή προσωπικού ακόμα κι εντός Αττικής παρουσιάζει δυσανάλογες διακυμάνσεις μεταξύ των Τμημάτων των Δ/νσεων, με τα Τμήματα του Κέντρου των Αθηνών να βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση. Οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Τμήματα είναι πραγματικά αξιέπαινοι και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να πριμοδοτούνται αναλόγως της πληθυσμιακής κάλυψης και της επικινδυνότητας της περιοχής τους. 

    Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών έχει προτείνει ρεαλιστική λύση, που θα βελτιώσει την κατάσταση και θα οδηγήσει σε ευρεία ανακατανομή προσωπικού. Να θεσμοθετηθεί κατώτατο κι ανώτατο όριο επιτρεπόμενης παρούσας αστυνομικής δύναμης επί των οργανικών θέσεων εκάστης Υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο άλλες Υπηρεσίες να είναι υποστυλωμένες κι άλλες περιζήτητες να διαθέτουν προσωπικό 300% άνω του προβλεπομένου. Δεν πρέπει μόνο να μας ενδιαφέρει να βελτιωθεί η κατάσταση σήμερα και να καρπωθεί κάποιος τα εγκώμια, αλλά να θεσμοθετηθεί λύση, που θα μας εξασφαλίζει στο μέλλον. 

    Τέλος, με αφορμή το περιστατικό με το πλήρωμα του οχήματος της Άμεσης  Δράσης, στην περιοχή της Δάφνης, διαφαίνεται πρόβλημα στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας. Τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του θέματος και ταυτόχρονα ο Διοικητής του οικείου Αστυνομικού Τμήματος έχει άγνοια αυτών των περιστατικών, αφενός γιατί οι αναφορές των πληρωμάτων των περιπολικών της Άμεσης Δράσης δεν φθάνουν σε αυτόν κι αφετέρου διότι τα Αστυνομικά Τμήματα πολλές φορές αδυνατούν να διαθέσουν περιπολίες, λόγω έλλειψης προσωπικού, που θα παρείχαν σχετική ενημέρωση για την περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος.

 

 

Για την Α.ΚΙ.Δ.Α.

Η Γραμματεία

 

ΒΑΓΕΝΑ Σοφία

ΒΕΝΑΡΔΗΣ Ιωάννης

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια