Ticker

6/recent/ticker-posts

idirect.gr

Φωτιά στην Κερατέα: Καταγγελία για εμπρησμό - "Υπάρχουν στοιχεία για τον δράστη" - Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά


Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Κερατέας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 40 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 2Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι χθες, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Πολύ καλή η εικόνα στην Κερατέα - Καταγγελία για εμπρησμό

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, λέγοντας πως "έχουμε το μάτι στραμμένο στα Βίλια".

Σημείωσε πως στη Κερατέα είναι πολύ καλή η εικόνα από το πύρινο μέτωπο. "Το βράδυ δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις διότι είχε πλήρη άπνοια Είμαστε εδώ συνέχεια υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Εμείς ευτυχώς σήμερα εναέρια μέσα δεν χρειαζόμαστε και έχουμε στραμμένα τα βλέμματα στα Βίλια".

"Από το πρωί χθες μέχρι το βράδυ, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη. Εμείς έχουμε και 15 οχήματα δικά μας μικρά οχήματα που βοήθησαν μαζί με εθελοντές, ενώ είχαμε και βοήθεια από άλλους δήμους αλλά κυρίως της Περιφέρειας, του κ. Πατούλη που έστειλε αμέτρητες υδροφόρες μεγάλες. Και το κυριότερο ένα μηχάνημα σκαφτικό μεγάλο D9, το οποίο αν δεν έκανε αντιπυρική ζώνη, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, η φωτιά θα ξέφευγε προς τον Δρυό και τη παραλία", είπε.

Εξέφρασε παράπονο ότι έχουν γίνει άπειρα αιτήματα για λόγους πυρασφάλειας στο Υπουργείο Πολιτισμού "να μας δώσει έγκριση να μπει άσφαλτος για τα πυροσβεστικά οχήματα, και αρνείται επανειλημμένως. Είναι τρομερό. Από τη μία να θέλουμε να θωρακίσουμε και από την άλλη να έχουμε τις υπηρεσίες του κράτους να μας εμποδίζουν".

Ο κ. Λουκάς, είπε πως σε 18 περιοχές Δήμων της Αττικής, από τη Πολιτική Προστασία του κ. Χαρδαλιά, "καθαρίσαμε Σούνιο και Διόνυσο Κερατέας, χίλια στρέμματα στη μία περιοχή και 800 στην άλλη. Καθαρίστηκαν όλα τα πούσια τα ξερά, αραιώθηκαν πεύκα έγινε προσβάσιμη για τα πεζοπόρα τμήματα. Αυτό πρέπει να γίνει σε κάθε δήμο σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές. Η πρόληψη δεν είναι δύσκολη".

Σχετικά με τη καταγγελία του εργαζόμενου στη καθαριότητα για εμπρησμό, είπε ότι "δεν έχουμε καταγράψει αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου αλλά υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στον δράστη. Το θέμα έχει πάει στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής".

 

Πατούλης: Η φωτιά έχει κρατηθεί, παρά τις αναζωπυρώσεις

Για το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, τόνισε στον ΣΚΑΪ πως "τα πράγματα είναι καλύτερα. Η φωτιά έχει κρατηθεί παρά τις αναζωπυρώσεις και δεν επεκτάθηκε στον εθνικό δρυμό. Σήμερα το πρωί πρέπει να βρεθούν στο σημείο αρκετά εναέρια μέσα. Μακάρι και τα ρώσικα (αεροπλάνα) να μπορέσουν να βρεθούν. Εμείς σαν Περιφέρεια είμαστε εκεί".

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως και οι δύο φωτιές σε Βίλια και Κερατέα είναι μεγάλες. Για το πώς ξεκίνησαν οι φωτιές είπε πως είναι θέματα που θα ερευνηθούν.

Για τις επίσημες καταγγελίες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτόπτες μάρτυρες που είπαν πως είδαν εμπρηστές να βάζουν φωτιά, ο κ. Πατούλης είπε: "Στα Βίλια που βρέθηκα, κάτοικοι μας είπαν ότι είδαν τη φωτιά να ξεκινά σε σημείο που δεν δικαιολογείται να υπάρξει έναρξης φωτιάς, σε μια άδεια κατασκήνωση. Όλα θα διερευνηθούν". "Τώρα η φωτιά πηγαίνει προς τη περιοχή Κορόνα, θα δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα", τόνισε.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια