Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυρκαγιές: Η «ανταμοιβή» των Γάλλων πυροσβεστών που επιχείρησαν στη Γορτυνία (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη κοπάσει, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε μεγάλο μέρος της χώρας αυξάνουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων ή νέων εστιών, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων έφτασε στην Ελλάδα μία άνευ προηγουμένου βοήθεια μέσων και ανθρώπων, κυρίως από την Ευρώπη, αλλά όχι μόνον.

Αν και δεν είναι διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία, καθώς ο ευρωπαϊκός μηχανισμός βοήθειας για πυρκαγιές είναι νεοσύστατος, ίσως στην Ελλάδα συγκεντρώθηκε η μεγαλύτερη πολυεθνική ομάδα κρούσης. Είναι χαρακτηριστικό το γράφημα με τις δυνάμεις που βρίσκονταν -και επιχειρούσαν- στην Ελλάδα, στις 8 Αυγούστου:

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτόν, στην χώρα μας έφτασαν από την Γαλλία 243 πυροσβέστες, με 58 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν στην Γορτυνία.

Πριν από λίγες ώρες, ο επίσημος λογαριασμός της Γαλλικής Πυροσβεστικής στο Twitter «ανέβασε» μια σειρά από συγκινητικές φωτογραφίες: είναι τα «δώρα» και το «ευχαριστώ» κατοίκων και κυρίως παιδιών της Γορτυνίας στους Γάλλους πυροσβέστες.

Το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες αναφέρει: «Πυροσβέστες που ανατέθηκαν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν τις βίαιες πυρκαγιές που μαίνονταν για πολλές μέρες, πήραν το πιό όμορφο δώρο: το χαμόγελο μιας οικογένειας που πλέον είναι ασφαλής».

«Ανταμοιβή» των Γάλλων πυροσβεστών ήταν οι ζωγραφιές παιδιών, με το «ευχαριστώ» που έσωσαν το χωριό τους, αλλά και τα πλατιά χαμόγελά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε η Πυροσβεστική της Γαλλίας:

   





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια