Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή Τσουκαράκη προς διευθυντή γραφείου ΥΕΘΑ και Κ. Μπογδάνο


Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ, Ανέστη Τσουκαράκη: Ανοικτή επιστολή

Προς

τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

κ. Αθανάσιο Βάλαρη

με κοινοποίηση τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο

 

Κε Διευθυντά. Κε συνάδελφε εν αποστρατεία.

 

Φαίνεται τελικά ότι η μόνη επικοινωνία μας, τουλάχιστον από την πλευρά μου, θα είναι με ανοικτές επιστολές που αναγκάζομαι να συντάσσω και να δημοσιοποιώ, καθόσον εσείς μέχρι και σήμερα δεν έχετε απαντήσει ούτε κατ΄ ιδίαν αλλά ούτε και δημοσίως σε όσα με τις προηγούμενες έχω αναφέρει/σας έχω γνωρίσει. Σας ενημερώνω ότι οι επιστολές έχουν αναγνωσθεί από πλήθος στρατιωτικών, αλλά και αγνώστων προσώπων πέραν των υπηρετούντων ΕΔ και όπως μου έχει μεταφερθεί – δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια ή όχι – έχουν προκαλέσει έκπληξη.

 

Με την παρούσα επιστολή μου σας μεταφέρω τη δική μου έκπληξη, για το γεγονός ότι, για το πρόσωπό μου ή για άλλους στρατιωτικούς συνδικαλιστές συναδέλφους μου, ενεργοποιήθηκαν αμέσως οι διαδικασίες πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου (δεν χρειάζεται στην παρούσα να αναφέρω τα αποτελέσματά τους), μετά από μη υπηρεσιακές αναφορές στρατιωτικών συνδικαλιστών συναδέλφων που υπηρετούν στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ή αυτεπαγγέλτως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή με ερώτημα κυβερνητικού βουλευτή (κ. Μπογδάνος), ενώ κάτι ανάλογο ίσως δεν συμβαίνει όταν υπάρχει διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων. Τι εννοώ;

 

Γνωρίζω πολύ καλά, τουλάχιστον έτσι αποδείχτηκε από τη δημοσιοποίηση της πρώτης ανοικτής επιστολής μου, ότι σας ενημερώνουν/ενημερώνεστε για όλα. Για το λόγο αυτό θεωρώ δεδομένο ότι ενημερωθήκατε ήδη για τη δημοσιοποίηση, όπως μου μεταφέρθηκε, εμπιστευτικού εγγράφου (σήματος) από την έτερη Ομοσπονδία, μέλη της οποίας υπηρετούν, ως εκλεγμένοι από Ενώσεις παρά των νόμω, σε δυσανάλογο αριθμό με την Π.Ο.Ε.Σ. στο γραφείο του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και ομιλώ για το σήμα με θέμα: «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας αυτής στη διεύθυνση, όπως μου εγνώσθη: (....................), το οποίο τυγχάνει να είναι εμπιστευτικής διαβάθμισης (έτσι μου γνωστοποιήθηκε).

 

Επειδή δεν γνωρίζω το αληθές ή όχι του γεγονότος, θα είχε ενδιαφέρον εάν:

 

- υπήρχε η δυνατότητα να διερευνήσετε εάν πράγματι υπήρξε δημοσιοποίηση διαβαθμισμένου εγγράφου και

 

- ευδοκιμούσε από τον κ. Μπογδάνο ανάλογο κοινοβουλευτικό ερώτημα για πειθαρχικό έλεγχο, όπως έτυχε στο πρόσωπό μου, καθόσον όπως αποδεικνύεται τυγχάνει γνώστης της πειθαρχικής διαδικασίας των Ελλήνων στρατιωτικών, αφού έσπευσε να ανακοινώσει φερόμενο πειθαρχικό μου παράπτωμα, που δυστυχώς, κατά την απάντηση του κ. ΥΕΘΑ, δεν εδύνατο να ελεγχθεί αφού έτσι κι αλλιώς συντόμως θα είμαι πολίτης).

 

Εν αναμονή λοιπόν των ενεργειών σας κε Δντά παραμένω ακόμη στη διάθεσή σας για συνάντησή μας και έναν ειλικρινή διάλογο.

 

Τσουκαράκης Ανέστης

Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Σ.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια