Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συζυγοκτόνος Λάρισας: Κρίθηκε προφυλακιστέος – Επιχειρεί να πέσει στα… μαλακά και επιμένει στους ισχυρισμούς περί ψυχολογικών προβλημάτων


Σαφή κατέστησε την υπερασπιστική του γραμμή ο συζυγοκτόνος, ο οποίος απολογήθηκε την Παρασκευή στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό της γυναίκας του με 7 σφαίρες στην ταβέρνα του αδελφού της.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας είχε ήδη ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και την παράβαση του νόμου περί όπλων. Στόχος, όμως, όπως είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr είναι να ληφθεί υπόψη το γεγονός πως λάμβανε αντικαταθλιπτική αγωγή και σύμφωνα με τον συνήγορό του είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο πριν λίγες ημέρες, όπου και του χορηγήθηκε διπλάσια δόση φαρμάκων. 

Άτομο μειωμένου καταλογισμού – Απαιτείται επιείκεια

Ενδεικτικές υπήρξαν οι δηλώσεις του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Γαλανού, βάσει των οποίων στόχος είναι να γίνουν δεκτοί οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του – που δεν έγιναν δεκτοί στην ανακριτική διαδικασία – στο πλαίσιο της κύριας δίκης. Μεταξύ αυτών ότι πρόκειται για άτομο μειωμένου καταλογισμού και επίσης ενήργησε εν βρασμώ ψυχής. «Δεν εκτιμούνται στο στάδιο της ανάκρισης αλλά στο δικαστήριο της ουσίας» είπε ο κ. Γαλανός για τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Ελπίζουμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί τους οποίους προβάλλαμε κατά την απολογία μας θα γίνουν δεκτοί στο δικαστήριο και θα έχει μία επιείκεια από τον νόμο θα εμπίπτει σε ιδιαίτερες διατάξεις του ποινικού κώδικα» πρόσθεσε.

Η σοκαριστική ηχογράφηση του φόνου

Σε ότι αφορά το ηχητικό που μαγνητοφώνησε ο ίδιος ο 54χρονος την ώρα της δολοφονίας ισχυρίστηκε κατά την απολογία του σήμερα στην ανακρίτρια στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, πως: «το έκανε μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί η απαξίωση και τα άσχημα λόγια της θανούσης προς τα παιδιά της». Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ενημέρωσε πως το ηχητικό βρίσκεται στην δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται να έχει ηχογραφήσει τη στιγμή της δολοφονίας πράξη που δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με άλλες πηγές στο ηχητικό αρχείο ακούγονται διάλογοι μεταξύ του δράστη και του θύματος, όπως και πυροβολισμοί. Η κατασχεθείσα συσκευή θα αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αποκαλυπτική η ιατροδικαστική έκθεση

Όπως πάντως αναφέρεται μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της άτυχης 43χρονης, η ιατροδικαστής κατέληξε πως τα τραύματα αφορούν καίριες για τη ζωή περιοχές και δηλώνουν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη.

Ειδικότερα, η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή ολοκληρώνοντας την διαδικασία το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, σημείωσε: «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής έχουν επιβεβαιώσει αυτά τα στοιχεία τα οποία είχαμε χθες κατά την αυτοψία. Δηλαδή ότι τα περισσότερα τραύματα αφορούσαν την θωρακική χώρα και ένα την μετωπιαία χώρα. Τραύματα τα οποία αφορούν καίριες για την ζωή περιοχές και δηλώνουν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη. Τα τραύματα ήταν συγκεντρωμένα και σχετικά στοχευμένα. Κάτι που υποδεικνύει ότι υπήρχε τουλάχιστον μια σταθερότητα στο χέρι».

https://www.dikastiko.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια