Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ: Ήρθη η γενική επιφυλακή για το ΠΣ


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΠΟΕΥΠΣ: Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα αίρεται η γενική επιφυλακή που είχε διαταχθεί σε όλες τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος με την υπ’αριθμ. 3382 Φ.105.9/03-08-2021 Διαταγή. Στην ίδια διαταγή αναφέρεται ότι παραμένουν σε κατάσταση μερικής επιφυλακής οι ΠΕ.ΠΥ.Δ. που έχουν διαθέσει προσωπικό σε συμβάντα άλλων περιοχών, μέχρις ότου αποδεσμευτούν οι δυνάμεις που διατέθηκαν, οπότε λήγει η μερική επιφυλακή και σε αυτές.

Επειδή στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί η καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου της γενικής και μερικής επιφυλακής σε κάποιες Υπηρεσίες της χώρας, γνωρίζουμε σε όλους ότι σε περίπτωση που οι κατά τόπους Ενώσεις που ανήκουν στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. διαπιστώσουν ότι κάποιες Υπηρεσίες συνεχίζουν καταχρηστικά τις συνθήκες εργασίας που λειτουργούσαν κατά την διάρκεια της γενικής επιφυλακή του παράνομου (εναλλαγή 24ωρών εργασίας με 24 ώρες ανάπαυση) ή συντηρούν αναίτια και καταχρηστικά το καθεστώς της γενικής ή μερικής επιφυλακής, όπως προβούν άμεσα στην ενημέρωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. έτσι ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες και αναγκαίες νομικές ενέργειες, για την αναζήτηση ευθυνών σε κάθε επίπεδο.
Θα πρέπει να κατανοήσουν οι ιθύνοντες ότι, η κατάσβεση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δεν μπορεί να βασίζεται συνεχώς στο φιλότιμο του Πυροσβέστη και στην απλήρωτη υπερεργασία που προσφέρει αφειδώς στην κοινωνία μέσω τις γενικής επιφυλακής, καλύπτοντας τα συνεχώς δημιουργούμενα κενά σε προσωπικό. Υπάρχουν αντοχές και όρια και όταν αυτά ξεπερνιούνται, για να προστατευτούν οι Πυροσβέστες, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι θεσμοί και μηχανισμοί του κράτους.
Αν μη τι άλλο, εφόσον δεν επαρκεί το πυροσβεστικό προσωπικό για την κατάσβεση των πυρκαγιών, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες προσλήψεις. Δεν λύνεται το πρόβλημα με συνεχείς επιφυλακές και απλήρωτη υπερεργασία αλλά διαρκώς ανακυκλώνεται!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια