Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελληνικός Στρατός και φωτιές: Στην εποχή του “γιατί δε φοράς το κράνος σου…”


Το μήνυμα από στέλεχος του Στρατού που υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα: “Υπηρετώ στον Ε.Σ. στην περιοχή …. Πριν λίγο ενημερώθηκα τηλεφωνικώς από τον ΑξΥπ ότι αύριο πρωί θα κατέβω Ηλεία λόγω της κατάστασης. Όταν ρώτησα για εξοπλισμό μου είπαν να πάρω πετσέτα, πλαστικό υδροδοχείο, αρβύλα υπηρεσίας κ κράνος σιδερένιο, αυτά χορηγεί η υπηρεσία. Αυτό το προσωπικό μήνυμα σε εξουσιοδοτώ να το κοινοποιήσεις ώστε αν πάθω κάτι να μην πουν ότι έπεσε εν ώρα καθήκοντος αλλά λόγω ελλιπούς εξοπλισμού κ εκπαίδευσης για τέτοιες καταστάσεις”. 

Κοινοποιούμε το μήνυμα χωρίς τα στοιχεία του ανθρώπου ,γιατί πολύ απλά θα μπλέξει…Ελπίζουμε ότι στις επόμενες φωτιές και ο ελληνικός Στρατός  κάτι θα έχει μάθει …

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μακρινό 1996 ως κληρωτος στο ΚΕΕΜ αναρωτιόμουν τι χρειάζεται η πυρασφάλεια κάθε μεσημέρι και το να μας φυτεύουν ανα δύο σε κάθε δάσος με μια πετσετα ενα υδροδοχειο ενα πτυοσκαπανο και οντως με το πλαστικο μερος του κρανους.Τωρα μετα τοσα χρονια συνειδητοποιησα την αξια της.Κατι καποιον θα δεις κατι θα σβησεις σε αρχικη φαση καποιον θα ειδοποιησεις αμεσα.Για το κρανος ενα ημιεπαγγελματικο κρανος STHIL-HUSQVARNA-OREGON-MCCULLOCH (οχι PROTOS η UVEX) ξεκιναει απο 50-60 ευρω και θα μπορουσε να βγει ενα κονδυλι για την προμηθεια ικανου αριθμου.Η αξια του ανεκτιμητη σε προστατευει απο πολλες κακοτοπιες στο δασος.