Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Πλαφουντζής: Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του Αερολιμένα Αθηνών με περιπολικά οχήματα.


Κείμενο τού συνδικαλιστή αστυνομικού, Γιώργου Πλαφουντζή: Θέλω να μεταφέρω τον προβληματισμό και την αγανάκτηση των συναδέλφων μου, ιδιαίτερα αυτών που εκτελούν εποχούμενες. περιπολίες στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Δυστυχώς σε μία υπηρεσία η οποία αποτελεί την βιτρίνα της χώρας μας δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή από την φυσική και πολιτική ηγεσία στο κομμάτι του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα ο στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων της να μην έχει ανανεωθεί εδώ και πολλά χρόνια και να έχουμε παλαιά και γερασμένα οχήματα με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό τους, τα οποία καθίστανται αναξιόπιστα και επικίνδυνα για τους συναδέλφους αστυνομικούς.

Σε μία υπηρεσία με αυξημένες ανάγκες λόγω πολλών μεταγωγών, μεγάλων τροχονομικών αναγκών,,και συνεχών περιπολιών λόγω της έκρηξης της επιβατικής κίνησης των τελευταίων μηνών οι συνάδελφοι μου αστυνομικοί καλούνται να εργάζονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, χωρίς κλιματισμό σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Τα υπηρεσιακά οχήματα που υπάρχουν στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών παθαίνουν συνεχώς σοβαρές μηχανικές βλάβες λόγω παλαιότητας, με συνέπεια οι συνάδελφοι αστυνομικοί να μην έχουν οχήματα να εκτελέσουν υπηρεσία.το δε κόστος συντήρησης τους και η αργοπορία στην αποκατάσταση των μηχανικών βλαβών να καθιστά επιτακτική την άμεση αντικατάστασης τους.
Γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εξοπλιστεί από το 2020 μέχρι σήμερα με 2700 οχήματα νέας τεχνολογίας και συνεχίζει μέχρι και σήμερα αυτός ο εξοπλισμός. Άλλες υπηρεσίες εντός του νόμου Αττικής αλλά και στην επαρχία έχουν εξοπλιστεί με δεκάδες περιπολικά οχήματα η κάθε μία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Απαιτούμε την σταδιακή αντικατάσταση όλων των παλαιών υπηρεσιακών οχημάτων και σε πρώτη φάση τη χορήγηση στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών τουλάχιστον πέντε νέων περιπολικών οχημάτων, ενός ανακριτικού τροχαίας. και τριών συμβατικών οχημάτων.

Πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια και οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων καθώς και η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια