Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Να συνδράμουν στην αναδάσωση ζητούν οι Εξωτερικοί Φρουροί των Φυλακών


Δημοσιεύουμε έγγραφο τής Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών τους περιφερειάρχες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου: Με πλήρη συναίσθηση της τραγικότητας των στιγμών που συνεχίζουν να βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας, οι οποίοι είδαν μέσα σε μερικές ώρες να χάνονται οι κόποι και τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής λόγω των εκτεταμένων προσφάτων πυρκαγιών στη Χώρα μας, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας σε κάθε ένα κάτοικο από τις πληγείσες περιοχές, που έζησε αυτόν τον εφιάλτη. 

Παράλληλα όμως, με βαρύ το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στις συνανθρώπους μας αλλά και σε κάθε φορέα (Δήμους - Περιφέρειες) που έχει την ευθύνη της προσπάθειας της αποκατάστασης - αναδάσωσης όλων αυτών των περιοχών με συντονισμένο σχέδιο και δράση, ενημερώνουμε ταυτόχρονα την εκάστοτε πληγείσα Περιφέρεια, ότι ως Υπηρεσία θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, με ιδίους πόρους, χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό. 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσαμε και εμείς να συνεισφέρουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωστίκας Γεώργιος                                                                         Στιβακτάκης Γεώργιος









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Εδώ μιλάμε για κράτος παρωδία, η χώρα του δήθεν και του φαίνεσθαι. Μάλλον κανένας από αυτούς τους ευαισθητοποιημένους πολίτες δεν έκανε το κόπο να κάτσει να διαβάσει πέντε πράγματα για το δάσος και φυσικά η κυβέρνηση για να καλύψει την χασούρα των ψήφων που απωλέσθησαν ποντάρει στους ψήφους των ηλιθίων εξαγγέλλοντας φαραωνικά έργα αναδάσωσης. Κανένας τους δεν έχει διαβάσει εισηγήσεις δασολόγων που λένε ότι η μαζική αναδάσωση θα προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή και από την πυρκαγιά; Η φύση θα ανακάμψει από μόνη της, αυτή ξέρει το τί θα φυτρώσει, το που και το πότε όχι ο κάθε ανόητος που παίρνει ένα δέντρο και το φυτεύει όπου βρει. Άλλος λέει πάρτε ένα δέντρο ο καθένας και πάμε να το φυτέψουμε, άλλος ειδικός λέει να αντικαταστήσουμε τα πεύκα, λες και θα φυτρώσει η οξιά στην πέτρα, άλλος οργανώνει ομάδες αναδάσωσης. Όπως είπε ένα γνωστός δασολόγος, '' οικοσύστημα κάηκε, όχι δέντρο σε κήπο να πάμε να το αντικαταστήσουμε αμέσως. '' Έχουμε γεμίσει χαζοευαίσθητους του fb, που μετά τους άστεγους, τους μετανάστες, την κλιματική αλλαγή τα σκυλιά και τα γατιά βρήκαν νέο πεδίο να δείξουν στους άλλους το πόσο ευαίσθητοι είναι.