Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΑΠΑ: Η προστασία των δασών, της ζωής και της λαϊκής περιουσίας είναι υπόθεση όλων μας


Ανακοίνωση τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών: Οι μεγάλες πυρκαγιές που αυτές τις μέρες προκαλούν τεράστιες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας και στη λαϊκή περιουσία, ιδίως στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας. Η μη αξιοποίηση των σημερινών επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων  στην πρόληψη των πυρκαγιών, η υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας, η υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και η ανεπάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσα και υποδομές, η διάσπαση της στρατηγικής πρόληψης και καταστολής σε χωριστούς υπηρεσιακούς και επιχειρησιακούς τομείς, η επικράτηση της λογικής «κόστους- οφέλους» και στην αντιπυρική προστασία, είναι βασικές αιτίες για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών.

 

Οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες, δεν μπορούν να επικαλούνται σε μόνιμη βάση, τις ιδιαίτερες συνθήκες του μεσογειακού καλοκαιριού, τους καύσωνες και τους ανέμους, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή. Όλα αυτά οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη στους σχεδιασμούς τους και να μην τα χρησιμοποιούν ως δικαιολογίες για την απόσειση των εγκληματικών ευθυνών τους σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος. Εξάλλου, οι μέχρι σήμερα «αναπτύξεις γης» και οι χωροταξικοί σχεδιασμοί πάνω στα αποκαΐδια, όπως και η «πράσινη ανάπτυξη» με τις ανεμογεννήτριες που «φυτρώνουν» στην καμένη γη, δείχνουν πως όλα είναι συνάρτηση της γενικευμένης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν. Είναι οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν τη γη ως εμπόρευμα και θυσιάζουν το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους. Είναι οι πολιτικές που τις συνέπειές τους πληρώνει ο λαός.

 

Η βοήθεια, η αλληλεγγύη και η αμέριστη συμπαράσταση όλων μας προς τους πληττόμενους από τις πυρκαγιές συνανθρώπους μας, αποτελεί προτεραιότητα. Ευελπιστούμε και η κυβέρνηση να ανταποκριθεί σ’ αυτή την πρωταρχική της υποχρέωση. Να εξασφαλίζει στέγαση, ένδυση και σίτιση  για τους πυρόπληκτους. Υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη για όσους έχουν ανάγκη. Να αποκαταστήσει την ύδρευση και ηλεκτροδότηση στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, να καταγράψει τις ζημιές και να αποζημιώσει όλους τους πληγέντες. Να πάρει άμεσα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

 

Εκφράζουμε την εκτίμησή μας και το θαυμασμό προς τους πυροσβέστες, τους δασικούς υπαλλήλους, τους εθελοντές και το προσωπικό των άλλων υπηρεσιών, που με ανεπαρκή μέσα που διαθέτουν, δίνουν στην πρώτη γραμμή, τη μεγάλη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Είναι καθήκον όλων μας να τους συνδράμουμε στο έργο τους με κάθε εφικτό τρόπο. Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας αστυνομικούς να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο αντιπυρικό έργο.

 

Η προστασία των δασών, της ζωής και της λαϊκής περιουσίας είναι υπόθεση όλων μας. Να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στο σχεδιασμό ολοκληρωμένης διαχείρισης για τη συνολική προστασία των δασών, με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της δασοπροστασίας από τη δασοπυρόσβεση και της ιδιωτικοποίησης της δασοπυρόσβεσης, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον που είναι περιουσία του λαού, όπως και η λαϊκή κατοικία.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λοιπόν, με το που διάβασα τον τίτλο και είδα τα περί "" λαϊκής περιουσίας" και στην συνέχεια, είδα το σεντόνι της ανακοίνωσης, το οποίο μου θύμιζε σε μήκος , τις ομιλίες του Φ. Κάστρο ( τουλάχιστον 8ωρο) , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. Αν θέλετε να σας παίρνουν σοβαρά και να σας διαβάζουν, ΑΛΛΑΞΤΕ. Έχετε μείνει 104 χρόνια πίσω. Στο 1917. Έχετε αυτοκταργηθει από το 1991 και την κατάργηση της " εταιρίας " στην Ρωσία. Τώρα πώς μπορείτε και λειτουργείτε την εδώ " αντιπροσωπεία" , αυτό είναι απορίας άξιον.