Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Ρόδο - Μεταβαίνει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής


Πρόκειται για το πιο σοβαρό μέτωπο που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η πυροσβεστική. Νωρίτερα δόθηκε εντολή ώστε να εκκενωθεί η κοιλάδα των Πεταλούδων από κατοίκους και τουρίστες. Η φωτιά ξέσπασε στις 14:29 και είναι ανεξέλεγκτη. Επιχειρούν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες καθώς έχουν φτάσει και ενισχύσεις από την πρώτη ΕΜΑΚ. Κάνουν ρίψεις νερού 4 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, ανάμεσά τους και ρωσικό Beriev. Πριν από λίγο ενημερώθηκαν οι κάτοικοι δύο οικισμών ώστε να τους εκκενώσουν.

Στο νησί μεταβαίνει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης ώστε να συντονίσει την κατάσβεση. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται δυνάμεις από την Αθήνα που θα φτάσουν με πλοίο της γραμμής τις επόμενες ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15:30 και στο Αγρίνιο. Δύο οικισμοί έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Περισσότεροι από 50 οι πυροσβέστες βρίσκονται στο Παραδείσι όπου μαίνεται η φωτιά ενώ συνδράμουν από αέρος πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Το τρίτο μέτωπο που απασχολεί αυτή την ώρα είναι σε δασική έκταση στο Σουφλί όπου και εκεί έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια