Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Κόκκινες μπαντάνες": Αυτοί είναι οι εθελοντές στο Μαντούδι



Δημοσιεύουμε κείμενο και φωτογραφίες από πυροσβέστη, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Αυτοί είναι οι εθελοντές Πυροσβέστες από το Μαντούδι Ευβοίας, οι ονομαζόμενοι " κόκκινοι μπαντάνες", οι οποίοι ρίχτηκαν σαν λιοντάρια στη μάχη με τη φωτιά και τελικά στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της!


Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα απο το δάσος και δε θα τη δείτε να κυκλοφορεί διότι είναι από φίλο Πυροσβέστη.
Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες, όπου μαζί με τους Πυροσβέστες μας και με τα λιγοστά μέσα που τους παρέχει το Κράτος, προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν! Οι Ρουμάνοι συνάδελφοι τους οι οποίοι έχουν έρθει για βοήθεια, έχουν στήσει ξεχωριστό Αρχηγείο και πράττουν κατά βούληση με δικά τους μέσα τα οποία διαθέτουν. Η διαφορά μας είναι μεγάλη!!!!
Διαθέτουν drones όπου παρακολουθούν την πορεία και την έκταση της φωτιάς, διαθέτουν εργαλεία που μετρούν την ένταση του αέρα καθώς και την πορεία του ανέμου, διαθέτουν ειδικά μηχανήματα με τα οποία ανοίγουν δρόμο και έχουν ακόμη πολλά στην κατοχή τους που διευκολύνουν το έργο τους.
Τα δικά μας παιδιά όμως, οι δικοί μας Πυροσβέστες, έχουν Φιλότιμο και με αυτό πορεύονται διότι δυστυχώς, ο εξοπλισμός τους είναι ελλιπής!
Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο Κράτος, σε ένα Κράτος που θα μάθει να είναι πιο έτοιμο απέναντι στις φυσικές (ή τεχνιτές) καταστροφές, σε ένα Κράτος που θα νοιάζεται περισσότερο για τους πολίτες και τις περιουσίες αυτών......σε ένα Κράτος καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας........
σε ένα Κράτος με σύγχρονο εξοπλισμό και όχι απαρχαιωμένα οχήματα Πυρόσβεσης.
(Οι δικοί μας Πυροσβέστες παραγγέλνουν και πληρώνουν μόνοι τους τις μάσκες τους καθώς και πολλά άλλα αναγκαία για τον εξοπλισμό τους).









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια