Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιές: Άυπνοι, νηστικοί και με ζεστά νερά στα μέτωπα οι Πυροσβέστες (ΦΩΤΟ)


Την ίδια ώρα, που οι ξένοι συνάδελφοί τους δούλευαν μέχρι δέκα ώρες και απολάμβαναν ένα πιάτο ζεστό φαγητό και κρύο νερό, οι Έλληνες Πυροσβέστες και συγκεκριμένα αυτοί από την Κεντρική Μακεδονία, βρέθηκαν στα μέτωπα των πυρκαγιών στην Αττική, δουλεύοντας ορισμένοι μέχρι και 24 ώρες το 24ωρο και μάλιστα… νηστικοί, ενώ τα νερά που έπιναν ήταν ζεστά!
“Υπήρξε 24ωρο που δεν έφτασε φαγητό από το Σώμα σε μέτωπο. Πραγματικά, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους πολίτες, οι οποίοι εθελοντικά έδωσαν φαγητό σε συναδέλφους. Ακόμα και τα μπουκάλια με νερό, έφταναν στα χέρια των συναδέλφων ζεστά!”, σημειώνει χαρακτηριστικά στο GR TIMES ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Ιωαννίδης.
Κληθείς δε να σχολιάσει τη διαφορετική αντιμετώπιση, ανάμεσα σε ξένους και Έλληνες Πυροσβέστες, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως “είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους συναδέλφους μας από το εξωτερικό. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερα θετική η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και απόψεων, αλλά δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι έφτασαν στο πεδίο την τέταρτη ημέρα, απασχολούνταν μόνο από 8 έως 10 ώρες, με επαρκή ξεκούραση και σίτιση”.
Ψάρια για γεύμα
Και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, δεν θα πιστέψετε αυτό που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί τους από την Ήπειρο, στον τομέα της διοικητικής μέριμνας. Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία που έχουν αναρτήσει στην σελίδα τους στα social media στις 12 Αυγούστου, το Πυροσβεστικό Σώμα τους έστειλε…. ψάρια για μεσημεριανό. Αδιευκρίνιστο παραμένει, αν το γεύμα συνοδευόταν από κρύο ή ζεστό νερό…


Στο μέτωπο 24 ώρες το 24ωρο
Η ελλιπής σίτιση, η καταπόνηση και οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι τα μοναδικά θέματα που θέτουν οι Πυροσβέστες.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου χθες Δευτέρα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Κέδρηνου Λόφου Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Ένωσης Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισήμαναν μια σειρά ζητημάτων, για τα οποία σκοπεύουν να ζητήσουν απαντήσεις.
“Στα μέτωπα της Αττικής και της Εύβοιας υπήρξε καταπόνηση και εξουθένωση των συναδέλφων, με τις συνεχείς μετακινήσεις, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που συνάδελφοι επιχείρησαν για 24 ώρες το 24ωρο στα μέτωπα”, λέει στο GR TIMES ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Ιωαννίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GR TIMES, η Ένωση πρόκειται να ζητήσει από το Πυροσβεστικό Σώμα στοιχεία σχετικά με τις ώρες υπερεργασίας του κάθε Πυροσβέστη ξεχωριστά, με σκοπό να διεκδικήσει αποζημιώσεις, καθώς μέχρι στιγμής οι υπερωρίες τους, όπως λένε, “πληρώθηκαν” με ρεπό.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ορισμένοι Πυροσβέστες, εξέφρασαν τα παράπονά τους σχετικά με κάποιες άστοχες όπως τις χαρακτήρισαν συμπεριφορές κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων από ανωτέρους τους, γεγονός ωστόσο το οποίο αντιλαμβάνονται ότι σχετίζεται με την πίεση της στιγμής.
Τέλος, κατά την έκτακτη συνεδρίαση οι Πυροσβέστες, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, σχετικά με την υποστελέχωση των ιατρείων τους.
Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πακέτο με 4Β.