Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα περιπολικά για την Άμεση Δράση Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Κατέφθασαν οχήματα ειδικών μεταγωγών


Ένα χρόνιο πρόβλημα των στελεχών, που υπηρετούν στην Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, αναμένεται να αμβλυνθεί με την κατανομή 113 νέων περιπολικών τις προσεχείς εβδομάδες, τα οποία θα αντικαταστήσουν καταπονημένα οχήματα τής ΕΛ.ΑΣ με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Πρόκειται για την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια προμήθεια περιπολικών για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, καθώς το προηγούμενο διάστημα όλα τα νέα οχήματα πήγαιναν στην περιφέρεια, από τη Θεσπρωτία μέχρι τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Τα οχήματα θα είναι ίδια με τα 76, τα οποία παρελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες.

Ήδη έχουν καταφθάσει και τα πρώτα δεκαπέντε ειδικά οχήματα μεταγωγής μέχρι δύο κρατουμένων, τα οποία έχουν ειδικό κλωβό στην καμπίνα του αυτοκινήτου, με αποτελέσμα να μην έρχονται σε επαφή οι αστυνομικοί με τους μεταγόμενους. Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά κρατουμένων με ψυχιατρικά προβλήματα και μεταδιδόμενα νοσήματα. Έτσι ούτε ο κρατούμενος δεν θα μπορεί να αυτοτραυματιστεί ούτε να προκαλέσει τον τραυματισμό ενστόλου, ενώ και το προσωπικό δεν θα κινδυνεύει, εάν ο μεταγόμενος πάσχει από κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα.
Τους επόμενους μήνες πρόκειτα -σύμφωνα με πληροφορίες- να παραληφθούν και άλλα τέτοιου τύπου οχήματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, μέχρι το τέλος του έτους η Ελληνική Αστυνομία πρόκειται να παραλάβει περισσότερα από 280 οχήματα διαφόρων τύπων, με τη διαδικασία διαγωνισμού και προμήθειας να έχει ξεκινήσει πριν από περίπου έναν χρόνο.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια