Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκης


Παραιτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τα καθήκοντά του ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης.

Νωρίτερα, του είχε ανακοινωθεί η μετακίνησή του σε άλλη θέση (στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας), πράγμα που εμμέσως παρέπεμπε σε καταλογισμό ευθυνών για τον τρόπο που επιχείρησαν τα μέσα πυρόσβεσης του Στρατού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο κ.Κουμεντάκης ζήτησε συνάντηση με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και του υπέβαλε την παραίτησή του.

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύγκληση ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό ο Σκέρτσος

Ανακοίνωση με αφορμή την παραίτηση του Γιώργου Κουμεντάκη από τη θέση του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν αναφέρει:


«Μόλις της περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές. Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν.

Όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή».


https://www.protothema.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια