Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που φέρεται να ζήτησε μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών


Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών σε χωριό στη Γορτυνία Αρκαδίας, εν μέσω ισχυρών μετώπων φωτιάς, τέθηκε σε διαθεσιμότητα όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (09/08) και, μάλιστα, διατάχθηκε ΕΔΕ.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (09/08) πως ο ταξίαρχος, που φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για την αποστολή πυροσβεστικών δυνάμεων σε χωριό της Γορτυνίας εν μέσω δασικών πυρκαγιών, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται το εξής: «Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ, παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις στην τοπική ιστοσελίδα arcadiaspot.gr: «Πιστεύω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τα ξέρουν όλα γιατί υπάρχουν και τηλέφωνα. [...] Υπάρχουν 15 καμμένα σπίτια, συν οι αποθήκες. Τις αποθήκες δεν τις γνωρίζω ακόμα. Συν τοις άλλοις, εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παππά από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό ώστε να σβήσω αυτά που καίγονταν. Ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κύριος ταξίαρχος μού είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο».

 





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ενας ζητα να εχεις πολιτικο μεσο δηλαδη να εχεις ενα απο τα τρια Μ οπως λεει και ο σοφος λαος και ο αλλος αρχηγος του Πυροσβεστικου Σωματος ευχαριστει //ευχαριστω τους πολιτικους μου ηγετες// -τηλεφωνικη του δηλωση στα ΜΜΕ ΠΡΟ 3ΗΜΕΡΟΥ.ΟΠΟΙΟΣ καταλαβε -καταλαβε.Αυτοι διοικουν.Να δω μετα το περας ολης αυτης της καταστασης ποιοι θα πανε σπιτι τος η θα τους αναβαθμισουν παλι ....σε κανα υπουργειο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το κλάμα του ανθρώπου , που στο τέλος προσπαθούσε να το πνίξει, να τον στοιχειώνει για πάντα και να μην μπορεί να κοιμηθεί...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγγνώμη ρε παιδιά κάτι καταλαβαίνω λάθος; Αυτός πήρε τηλέφωνο τον Ταξίαρχο της αστυνομίας για να του στείλει πυροσβεστικά;;;;;; Δηλαδή με λίγα λόγια πήγε ο ίδιος να βάλει βύσμα επειδή ήξερε τον ταξίαρχο. Αλλιώς θα έπαιρνε στο 199 τηλέφωνο την πυροσβεστική άντε στο 100 όχι τον ταξίαρχο της αστυνομίας..Δεν καταλαβαίνω γιατί του φάνηκε περίεργο που του είπε ο άλλος να βάλει πολιτικό μέσο αφού και ο ταξίαρχος μέσο ήταν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κύριος αυτός πήρε την αστυνομία να του στείλει πυροσβεστικό όχημα και το αρχηγείο έβγαλε σε διαθεσιμότητα τον ταξίαρχο. Το 199 δεν το γνωρίζουν οι πολίτες? Πρέπει επιτέλους να μάθουμε σε ποιες υπηρεσίες απευθυνόμαστε.