Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπομονή... αλλά μέχρι πότε; - κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: Τελειώνει το οκτάωρο και πρέπει άλλες δύο ώρες να αφιερώσεις χρόνο για να τελειωσεις τις υποχρεώσεις σου...σύνταξη δικογραφίας, διαβιβαστικο ,σηματική αναφορά ,να πάρεις αποτυπώματα και έχει πάει 12 και... αλλά κάνεις υπομονή πιστεύεις σε  αυτό που κάνεις .

Ερχεται η επόμενη μέρα  και είναι πάλι η ιδια και χειροτερα, οι κρατουμενοι φωναζουν μεσα στην καυτη ατμοσφαιρα,  αλλά κάνεις υπομονή ...Πιστεύεις ότι κάτι θα αλλάξει ότι η υπηρεσία σου θα ενισχυθεί, ότι ο φόρτος εργασίας θα κατανεμηθεί σε περισσότερους ανθρώπους .Θα ενισχυθεις και έτσι θα είναι κάπως  καλυτερο το εργασιακό περιβάλλον και κάνεις Υπομονή... και κουράγιο γιατί βλέπεις το διοικητή σου και τον σέβεσαι και  βλέπεις ότι μαχεται και  προσπαθεί. Το βλέπεις ότι είναι δίπλα σου ,αλλά οι ώρες που περνάς  ειναι πολλες και οι συνθήκες οι οποίες δουλεύεις ιδιαίτερα άσχημες ,και σε καταπονούν. Προσπαθεις να ηρεμήσεις σπίτι σου, αλλά σκεφτεσαι τις  εργασιακες  σου  υποχρεωσεις...και Φτου, σου βγαίνει παντού ...στην οικογένειά σου, στην καθημερινότητά σου, αλλά κάνεις υπομονή... μπορεί να βλέπεις εκατοντάδες γύρω σου , συναδέλφους σου να πινουν  το καφεδάκι τους ,να είναι να είναι ήρεμοι και στην ουσία να μην κάνουν τίποτα αλλά εσύ πρέπει να δώσεις το 150% του εαυτού σου και να κάνεις υπομονή... αλλά ποσο υπομονή ,ειδικά αυτές τις μέρες τις δύσκολες που  βλέπεις όλα να καίγονται δίπλα σου... ποσο υπομονή όταν κινδυνεύουν οι άνθρωποι σου και η  οικογένειά σου....

 

Ενας Αξιωματικος Υπηρεσιας

Υ.Γ. Το οτι θα ηταν ονειρο μου να κανω τον βαθμοφορο στη ΔΙΑΣ για να μην εχω ανακριτικες υποχρεωσεις δεν το περιμενα ποτε..

 

 









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο αλήθεια λες . Το περιγράφεις ακριβώς όπως συμβαίνει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως ακριβώς τα λέει το άρθρο. Σε αυτή την κατάσταση δυστυχώς είναι όλοι οι αξ.υπ. της Χώρας. Τους βλέπεις όλους γύρω σου χαλαρούς και να γκρινιάζουν για το παραμικρό που θα πρέπει να κάνουν και συ να μην σηκώνεις κεφάλι από την δουλειά και να μην αντέχεις άλλο. Και κάπου εκεί σκέφτεσαι ότι άδικα χαιρόσουν όταν πέρασες στις πανελλήνιες. Η κατάρα του να είσαι ανακριτικος υπάλληλος χωρίς βύσμα για να σε γλιτώσει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο δίκιο έχεις συνάδελφε! Ακόμα κ στο ίδιο το τμήμα επικρατούν αδικίες κατανομής φορτου εργασίας..ο ένας γραμματέας ο άλλος διεκπεραίωσεις ο άλλος επιδόσεις ο άλλος υποδιοικητής,ο εταιρος.. Χριστουγεννιάτικο δέντρο κ πάει λέγοντας! Παλαιότερα μου έχει τύχει να έχω στη βάρδια δύο δόκιμους υπαστυνόμους τέσσερις πρώην δημοτικούς αστυνομικούς και να είναι και δίας μέσα που μου είχε φέρει αυτόφωρο...οοοοολοι αυτοί κάθονταν κ μάντεψε ποιος δούλευε. Το αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά κ σήμερα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο δίκαιο έχεις συνάδελφε. Οσοι μπηκαμε από πανελληνιες αισθανόμαστε ακριβώς έτσι. Τα παιδιά για ολες τις δουλειές . Εκτελούμε χρέη αξιωματικου υπηρεσίας και εχουμε τους πολιτες να εξυπηρετήσουμε, τους κρατούμενους, να κάνουμε τονγραφειο πληροφοριών στον καθένα που περνει τηλέφωνο να διεκπερεωσουμε δικογραφίες,να ανταπεξέλθουμε σε ότι τύχει στη βαρδυα μας και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι της βάρδιας απλά να περιμένουν να περάσει η ώρα να σχολιάσουν( οχι όλοι η αληθεια)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπορείς να πας και στην Υ.α.τ συνάδελφε.. Χωρίς δικογραφίες, χωρίς τίποτα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έκανα αίτηση για ΔΑΕΑ αλλά θέλει βύσμα, εκεί είναι πένα