Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο χρόνια διακυβέρνησης, με πολλές προκλήσεις


γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου μπορούμε να πούμε ότι το ξέραμε από το 2016, τότε που άλλαξε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από εκείνο το χρονικό διάστημα η Νέα Δημοκρατία πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν το βράδυ των εκλογών του Ιουλίου του 2019.

Δύο χρόνια η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πολλά δύσκολα και πρωτόγνωρα ζητήματα, από το Τουρκολυβικό μνημόνιο τον Νοέμβριο του 2019, την κρίση του Έβρου τον Μάρτιο του 2020 και την πανδημία του κορωνοϊού που είναι εδώ ακόμη.

Η εικόνα του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας δεν κλονίστηκε, γιατί όλοι στις κρίσεις στοιχίζονται «around the flag» που λένε στην Αμερική, δηλαδή «γύρω από την σημαία.»

Ο πρωθυπουργός όπου μιλάει και δίνει συνεντεύξεις και μιλάει για μία άλλη Ελλάδα, που θα έχει ισχυρή ανάπτυξη, θα έρθουν επενδύσεις και η Ελλάδα θα συστηθεί ξανά στον κόσμο. Παραδείγματα η Αστυπάλαια με την επένδυση της VW, η επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό, το υπουργικό που θα γίνει στο πρώην εργοστάσιο της  ΠΥΡΚΑΛ, ο νέος ποδηλατοδρόμος από τον Πειραιά που θα διασχίζει όλη την Λαυρεωτική και θα φτάνει στο Σούνιο.

Ο Κυριάκος καλεί όλους να πλεύσουν τα επόμενα χρόνια έξυπνα, ευέλικτα και με όρους του μέλλοντος με επίκληση στο συναίσθημα.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας, τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που η χώρα έχει ανάγκη και όχι σε αχρείαστες καφετέριες και μπαρ. Η Ελλάδα με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να είναι σχεδόν όσο δύο ΕΣΠΑ, δίνει εξετάσεις προς όλους. Άλλη μεγάλη ευκαιρία δεν θα έχει και εάν την χάσει, θα είναι κολάσιμο για όλους.  Το επενδυτικό άλμα πρέπει να μην αφορά κυβερνήσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις δεν σταματάνε όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός. Ο Ιούλιος θα είναι μήνας που θα περάσουν νομοσχέδια για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το επικουρικό σύστημα ασφαλείας.

Τι πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση; Τις τάσεις αλαζονείας από όλους, να δείξει ότι πιστεύει στην πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. 

Πρέπει επίσης να ακούει τι λένε ο κόσμος, γιατί μία κυβέρνηση είναι προνόμιό της να ξέρει να ακούει.  Τα επόμενα δύο χρόνια ξεκινάνε από θέση ισχύος για την κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση έχει τα δικά της προβλήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει η κάλπη της απλής αναλογικής.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια