Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επέστρεψε ο Έλληνας από την κόλαση της Καμπούλ: "Αυτά που βλέπετε δεν είναι ούτε τα μισά"


Επέστρεψε στην Αθήνα ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο Έλληνας εργαζόμενος ως μέλος προσωπικού ασφαλείας σε ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί μαζί με άλλους εκατοντάδες Ευρωπαίους όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ.

Όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, ο απεγκλωβισμός του έγινε χάρη σε ενέργειες ενός Ρουμάνου συνδέσμου, σε συντονισμό με τον δικηγόρο Γιώργο Κ. Μαρή, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό επιχειρησιακών θεμάτων και στη διαχείριση κρίσεων, ενώ από τη στιγμή που βγήκε από το Αφγανιστάν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε τα περαιτέρω.

Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τον περίμενε με αγωνία η σύζυγός του, ενώ τον υποδέχτηκε και στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και στον φακό του zougla.gr ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία 4 χρόνια στο Αφγανιστάν, έδωσε το στίγμα της απίστευτης περιπέτειας, με αίσιο τέλος, που πέρασε.

«Πρόκειται για έναν καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», τονίζει, περιγράφοντας τον τρόπο που έφυγε από την κόλαση της Καμπούλ. «Δεν υπάρχει επιστροφή για εμάς, για τα επόμενα 100 χρόνια», καταλήγει...

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια