Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμεσοδρασίτικα Νέα


Άρθρο στην εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»  που μόλις κυκλοφόρησε.

Επιμέλεια: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης, ΜΗΝΟΥΒΓΙΔΗΣ Χρήστος, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΠΑΓΑΝΗΣ Χαράλαμπος, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Γεώργιος, ΠΕΛΕΚΗΣ Θεόδωρος ,ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος

 

 

Η στήλη αυτή έχει ως σκοπό την καταγραφή όσων έχουν γίνει στην Υπηρεσία μας το χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης των φύλλων «Σύγχρονη Αστυνομία». Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τόσο τα εργασιακά μας προβλήματα όσο και την προσφορά μας στην αποστολή και την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

 

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με το πρόβλημα της έγκαιρης επισκευής του στόλου μηχανών και οχημάτων της Υπηρεσίας μας ,που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ένστολης αστυνόμευσης και που είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία αυτής.

 

Τον τελευταίο καιρό περάσαμε από το καθεστώς ανάθεσης της συντήρησης και επισκευής σε ιδιωτικά συνεργεία στο καθεστώς της ΔΙ.ΤΕ.ΝΕ Αμυγδαλέζας  και γίνεται μια προσπάθεια περαιτέρω στελέχωσης του υπηρεσιακού συνεργείου με εξιδανικευμένο προσωπικό.

 

Βέβαια παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς την ορθολογική λειτουργία του καθώς παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις στις επισκευές των οχημάτων και πολλές φορές μη σωστή διάγνωση των ζημιών. Εμείς θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων να βοηθήσουμε με τον διάλογο στην επίλυση όποιων θεμάτων προκύπτουν, όπως τα ανωτέρω.

 

Ένα ακόμη γεγονός σταθμός στην Υπηρεσία μας είναι η προσπάθεια ενίσχυσης μετά από πολύ καιρό της ένδοξης και ιστορικής ομάδας «Ζ» με προσωπικό και υλικά. Αρωγός της προσπάθειας αυτής στάθηκε τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος  κ. ΣΑΝΙΔΑΣ  Παρασκευάς, όσο και η  Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Ν.Δ. Προστασίας του Πολίτη κ.ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ Ιωάννα.

 

Λύθηκε το θέμα αντικατάστασης των ελαστικών στα περισσότερα οχήματα της Υπηρεσίας μας κατόπιν της ευγενικής δωρεάς που προσέφερε ο επιχειρηματίας κ. ΑΛΕΤΡΑΣ Σταμάτης ο οποίος δείχνει έμπρακτα την στήριξη του στην Υπηρεσία μας αλλά και στους συναδέλφους μας γενικότερα, κάνοντας σημαντική έκπτωση στα προϊόντα των επιχειρήσεων που διατηρεί για τους Αστυνομικούς. Ο εν λόγω επιχειρηματίας διατηρεί άριστες σχέσεις με το προεδρείο της Ε.ΑΣ.Υ.Α και τον αντιπρόεδρο νομικών θεμάτων  κ. Κυριακάκο Παναγιώτη, κατά συνέπεια όταν περιήλθε εις γνώσιν του το θέμα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία μας  για αντικατάσταση ελαστικών στα περιπολικά λόγω έλλειψης κονδυλίων, προσφέρθηκε να δωρίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ούτως ώστε κάποια οχήματα να προβούν σε αντικατάσταση ελαστικών, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του για την Άμεση Δράση, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας.

 

Παράλληλα πολλές και συνεχείς επιτυχίες σημειώθηκαν από τα πληρώματα των περιπολικών , τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και την ομάδα «Ζ» σε θέματα εγκληματικότητας  οι οποίες  προβλήθηκαν εκτενώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποσπώντας θετικά σχόλια, ενισχύοντας το περί κοινού δικαίου αίσθημα, προβάλλοντας συγχρόνως  το κοινωνικό έργο της Αστυνομίας.

 

Ακόμη ένα θέμα που προϋπήρχε αλλά με την τελευταία πανδημία έγινε ακόμη πιο σημαντικό είναι η απουσία υπηρεσιακών πλυντηρίων -καθαριστηρίων των οχημάτων κάτι που πλέον είναι αναγκαίο για την σωστή απολύμανσή τους,  παρέχοντας υγειονομική ασφάλεια τόσο στους αστυνομικούς όσο και στου επιβαίνοντες πολίτες.

 

Κλείνοντας, να επισημάνουμε την ανάγκη στελέχωσης του Τηλεφωνικού Κέντρου Άμεσης Δράσης με ικανό αριθμό τηλεφωνητών-τριών καθόσον οι κλήσεις και οι ανάγκες του κόσμου αυξάνονται και το προσωπικό συνεχώς συρρικνώνεται.

 

Είναι ευκαιρία με την έξοδο των νεοεξερχόμενων  Αστυφυλάκων να προβλεφθεί η ενίσχυση του Τηλεφωνικού Κέντρου για να μην φτάσουμε σε λειτουργικό αδιέξοδο.

easya.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια