Ticker

6/recent/ticker-posts

idirect.gr

Οι απόφοιτοι της σχολής Αστυφυλακών εξομοιώνονται με πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης


Με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και την προσθήκη του άρθρου 36 στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», επιτυγχάνεται η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων.
Η φοίτηση πλέον στην σχολή αστυφυλακων θα είναι έξι (6) συνολικά  εξάμηνα.

Με την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου αυξάνεται ο χρόνος φοίτησης στην Σχολή Αστυφυλάκων κατά ένα εξάμηνο, ώστε να διαρκεί εφεξής, από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 έξι (6) συνολικά εξάμηνα.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους ήδη αποφοιτήσαντες από την Σχολή Αστυφυλάκων Αστυνομικούς, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για την αναβάθμιση του πτυχίου τους.

Με τη διάταξη αυτή κυριολεκτικά αναβαθμίζεται ουσιαστικά η Σχολή Αστυφυλάκων, οι απόφοιτοι της οποίας εξομοιώνονται με πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης ως προς όλες τις συνέπειες, τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε υψηλότερο επίπεδο και τους καθιστά και τυπικά ισότιμους με τους Ευρωπαίους Συναδέλφους τους.
Τα βασικά οφέλη που προκύπτουν από την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων είναι:
α. Η αναβάθμιση του πτυχίου της Σχόλης Αστυφυλακών που γίνεται ισότιμο με των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χωράς.
β. Η εναρμόνιση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τις προϋποθέσεις της διακήρυξης της Μπολόνια (ορίζει ως ελάχιστο χρόνο σπουδών για την αναγνώριση πανεπιστημιακού πτυχίου τα 3 έτη) και αποδοχή του από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.
γ. Η αναγνώριση του πτυχίου της Σχόλης Αστυφυλακών ως πανεπιστημιακού επίπεδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
δ. Η αναγνώριση του πτυχίου ως πανεπιστημιακό από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς όπως Frontex – Europol – Interpol κλπ.
ε. Η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
στ. Η πραγματοποίηση σεμιναρίων (εξομοίωσης), έτσι ώστε τα οφέλη από την αναβάθμιση του πτυχίου Σχόλης Αστυφυλακών να έχουν εφαρμογή και να μπορούν να τα καρπωθούν και όσοι Συνάδελφοι έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή με το σύστημα γενικών εξετάσεων.
ζ. Η ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών εναρμονισμένου με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
η. Η εφαρμογή συστήματος πιστωτικών μονάδων για τα εξεταζόμενα μαθήματα κατ΄ εφαρμογή όσων ισχύουν και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ίδρυματα της χώρας.
θ. Οι μελλοντικές αξιώσεις για τους αποφοίτους της Σχολής Αστυφυλακών με την εξέλιξη τους τόσο βαθμολογική, όσο και μισθολογική.


Uniformnews.grUniformnews.gr


 

Η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων αποτελούσε μια πρωταρχικής σημασίας συνδικαλιστική διεκδίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ένα προσωπικό στοίχημα της ηγεσίας της, που ενσαρκώνει το όραμα του Έλληνα Αστυνομικού για καλύτερη παιδεία, ως το πρώτιστο όπλο του Έλληνα Αστυνομικού απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, με την προσαρμογή της εκπαίδευσής του στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α ωραία όποτε θα πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ απο αύριο και θα ζητάω έκπτωση διότι ανήκω σε ανώτερη Σχολη .επισης θα λέω στον διοικητη μου να μου δίνει όλα τα ρεπό γιατί είμαι απόφοιτος ανώτερης σχολής …
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον κάποιος δεν ξέρει να διαβάζει ή επιθυμεί να παραπλανήσει όλους τους υπόλοιπους.
Που ακριβώς αναφέρει ότι η σχολή αστυφυλάκων είναι ΑΝΩΤΑΤΗΣ εκπαίδευσης ???
Αν διαβάζω καλά αναφέρει ότι ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ήτοι κάλλιστα μπορεί να αντιστοιχηθεί με σχολή ΑΝΩΤΕΡΗΣ εκπαιδευσης, όπως άλλωστε είναι μέχρι σήμερα .
Νομίζω είναι νωρίς για πανηγυρισμούς πρώτου καταστεί σαφές ότι ανήκει στο επίπεδο 6 και όχι στο επίπεδο 5 της συνθήκης της Μπολόνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μητσοτάκη βγες από το bloko.gr . Ρε μας δουλεύετε "ανώτερη" λέει και όχι "ανώτατη"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνθήκη της Μπολόνια... Όσο αξία έχει για εμάς κ η συνθήκη της Καλαμπάκας και των παλιοφαρσαλων! Αμοιβές- εκπαίδευση- αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. Έλεος με τις αηδιες ,τη μια "ανωτατοποιηση" και την άλλη βαθμολογιο με άπαντες αξιωματικούς. Εδώ δεν υπάρχουν εδώ δεν υπάρχουν βασικά είδη για να λειτουργήσει η υπηρεσία δεν υπάρχει η στοιχειώδης διοικητική μέριμνα κυκλοφορούν όλοι λες και πάμε να μαζέψουμε ελιές ( ούτε στολές ούτε τίποτα) κ κατά τ αλλα... ανωτατοποιηση! Έλεος με αυτή τη μιζέρια. Κατά τ άλλα.. επιτελικό κράτος και ξυπόλυτα τάγματα..στη κυριολεξία!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπαρχει πλεον ανωτατο και ανωτερω επιπεδο..εχει καταργηθει αυτος ο ορος πλεον..τριτοβαθμια ανηκουν πλεον μονο τα πανεπιστημιακα ιδρυματα..και οι σχολες οι σταρτιωτικες παρεχουν επιπεδου αει πτυχια..οποτε!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να απαντήσω σε ανεγκεφαλους υπάρχει διαχωρισμός ανώτατης(ΑΕΙ,ΤΕΙ,ΑΣΣΕΙ) και ανώτερης (σχολές εμπορικού Ναυτικού,ΑΣΣΥ, Σχολές αστυφυλάκων),με ανάλογα διακαιώματα φυσικά. Όσοι υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό να διαβάζουν προσεκτικότερα ότι έγκειται του πεδίου ενδιαφέροντος τους Βέβαια αν διάβαζαν θα ήταν σε καλύτερη σχολή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμεση κατάργηση της και μετονομασία σε σχολή υπαξιωματικών με ανάλογα καθήκοντα υπόχρεωσεις και προνόμια. όχι όπου μας συμφέρει αξιωματικός υπηρεσίας και όπου μας βολεύει τράβα στα μέτρα.στα μέτρα οι εφ που θα αποτελούν πλέον και την πλειοψηφία του σώματος μετά από λίγα χρόνια...