Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θλιβερή εικόνα την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Άφησαν χωρίς Θεία Λειτουργία ”χακί” εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου


Την ώρα που το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με εντολή του Αρχηγού Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αποστέλλει και πολύ σωστά, δημόσια προς όλους ευχές για την εορτή της Παναγίας, της Υπέρμαχου Στρατηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, κάποιοι στο στράτευμα δυστυχώς άφησαν χωρίς θεία λειτουργία εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Μάλιστα πρέπει να είναι η μοναδική εκκλησία, εντός κατοικημένης περιοχής, η οποία έμεινε χωρίς πανηγυρικό εσπερινό και θεία λειτουργία.

Αναφερόμαστε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Γ΄ΣΣ, που βρίσκεται στο ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδας, Περαίας Θεσσαλονίκης, η οποία αν και πανηγυρίζει είναι κλειστή.

Σε αντίθεση με άλλα ΚΑΑΥ του Στρατού Ξηράς, όπου οι εκκλησίες τους, πανηγύρισαν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, που παρευρέθηκε ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, η εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αγία Τριάδα, έμεινε ”αλειτούργητη”.

Επίσης στο Πολεμικό Ναυτικό τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, η Αγία Μαρίνα, η οποία είναι προστάτιδα του θερέτρου του ΠΝ στη Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού. Μάλιστα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, στον εσπερινό είχαν παραστεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος, Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο β’ υπαρχηγός ΛΣ αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Και για να μην αφήσουμε εκτός ”κάδρου” την Πολεμική Αεροπορία, αυτή την ώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εντός της 110 ΠΜ, τελείται θεία λειτουργία, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι ανοιχτή και για το κοινό.

Χθες στο ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδος, ξεκίνησε παραθεριστική περίοδος. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει προεόρτιος εσπερινός ή έστω η παράκληση στην Παναγία. Το ίδιο και σήμερα. Μπορεί οι λιτανείες να έχουν απαγορευθεί, αλλά όχι οι θείες λειτουργίες και ειδικά σε ένα ανοιχτό χώρο.

Τις απαντήσεις για το γιατί και πως δεν εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου σε έναν φερώνυμο ιερό ναό, θα πρέπει να δώσει το Γ’ΣΣ, η Διεύθυνση Θρησκευτικού ή όποιος άλλος έχει την ευθύνη, γι’ αυτή την αβλεψία, στον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος όταν χρειάστηκε, σε ανύποπτο χρόνο, αθόρυβα και ευλαβικά, τίμησε εικόνα της Παναγίας μας από το Άγιον Όρος.

 

του Ηλία Προύφα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια