Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Χαρέλας: Μην μιλάτε λοιπόν για πρόσφυγες μόνο και απάνθρωπους συνοριοφύλακες και πολιτικές


Παραθέτουμε την τοποθέτηση τού προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτη Χαρέλα: Σήμερα πολύ κουβέντα για τη φύλαξη των συνόρων απέναντι σε κάθε μεταναστευτική πίεση. Δυστυχώς όμως υπάρχει και η άλλη άποψη. Η ανθρωπιστική προσέγγιση και οι προσφυγικοί διάδρομοι που δεν βλέπουν εθνικά σύνορα και προσφυγες κυνηγημένοι να μπορούν να πάνε σε οποία χώρα του κόσμου θέλουν. Κάτι τέτοιο δηλαδή που υπερασπίστηκαν κάποιοι το 2015 στη χώρα μας λόγω της κρίσης στη Συρία.


Τότε λοιπόν, η χώρα μας επέμεινε πως οι προσφυγες από την Συρία πρεπει να έρθουν και δεν πρεπει να τους σταματήσουμε. Μιλουσαμε για διαδρόμους προσφυγικούς αδιαφορώντας αν η Ευρώπη θα τους απορροφούσε. Υπόδεχθήκαμε - και με τις ΜΚΟ στην πρωτη γραμμή - κάθε μετανάστη από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Λέγοντας μας ότι είναι Σύριος, ασχέτως αν μπορουσε να το αποδείξει, τον θεωρουσαμε προσφυγα.

Ας δουμε όμως τι συνέβη πραγματικα. Τα επίσημα στοιχεία του 2015, αναφέρουν πως εισήλθαν στη χώρα παρανομα 911.000 αλλοδαποί. Από αυτους καταγράφηκαν 499.000 Συριοι ( συμφωνα με τα λεγομενά τους) και οι υπόλοιποι 412.000 ήταν από όλες τις χώρες του κόσμου όπως Μπαγκλαντές, Σομαλία, Μαρόκο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αίγυπτος, Υεμένη, Πακιστάν, Ερυθραία και από όπου μπορεί να φανταστεί κανεις που εκμεταλλεύτηκαν την προσφυγικη κρίση για να περασουν στην Ευρώπη.
Αυτό συνέβη γιατί όπως χαρακτηριστικά τότε έλεγε η Υπουργός κ. Χριστοδουλοπουλου, δεν μπορεις να διαχωρίσεις μετανάστη και προσφυγα πριν μπει στην χώρα σου. Μόνο σε αυτό τελικά είχε δίκιο. Απλά όταν έμπαιναν και διαπιστωνόταν ότι δεν είναι πρόσφυγες, μας έμεναν στη Χώρα μας.
Έτσι έγινε και στην Ειδομένη. Τους καλωσορίζαμε ακόμη με φωτεινές επιγραφές "welcome to idomeni" !!! και μετά που η Ευρώπη μας έκλεισε τα συνορα, τους κρατήσαμε και τους έχουμε ακόμη.

Μην μιλάτε λοιπόν για πρόσφυγες μόνο και απάνθρωπους συνοριοφύλακες και πολιτικές.
Όλοι έχουμε ευαισθησίες και αναγνωρίζουμε το δράμα. Όλοι αναγνωρίζουμε το ανθρωπιστικό κομμάτι από την κρίση στο Αφγανιστάν, αλλά οποια χώρα θέλει να απορροφήσει πραγματικα προσφυγες, υπάρχουν και τα αεροπλάνα για να τους παρει απευθείας. Δεν χρειάζεται να περασουν κανα δυο-τρία εκατομμύρια μέσα από τα χωριά μας και τα σπίτια μας.
Δεν είναι αναγκαία Συνθήκη να γκρεμίζονται εθνικά σύνορα και να περνάει οποιοσδήποτε.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιός σας είπε κε ΧΑΡΕΛΑ ότι δεν τους θέλουμε ; Επίσημα λέμε δεν τους θέλουμε. Ανεπίσημα καιγόμαστε για δεκάδες χιλιάδες. Για εργατικά χέρια σε χωράφια, ζώα και εργοστάσια για ένα κομμάτι ψωμί και χωρίς ένσημα. Για να αναπληρωθούν τα παιδιά που οι Ελληνίδες αποφάσισαν να μην γεννάνε για διάφορους λόγους. Για να στηρίξουν μια μέρα το ασφαλιστικό και τις παχυλές συντάξεις σε ορισμένους. Για να βολευτούν χιλιάδες νέοι ως κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κλπ σε ΜΚΟ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποια φθηνά εργατικά χέρια..όσοι " δουλεύουν" το κάνουν σαν πλανόδιοι μικροπωλητές καταστρέφοντας μικρές επιχειρήσεις.