Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Σπίρτζης: «”Συγχαρητήρια” για το επιτελικό μπάχαλο, “συγχαρητήρια” και για την κοροϊδία στους πληγέντες συμπολίτες μας»


Ιδιαίτερα επικριτικός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης κατά την εξέταση στην Επιτροπή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τις πυρκαγιές.

 

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής επεσήμανε ότι η ΝΔ συνεχίζει και σήμερα την τυμβωρυχία που έκανε το 2018 μετά την καταστροφή στο Μάτι ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει το παραμικρό στην περιοχή.

 

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα για τις φυσικές καταστροφές. "Όσο και να παίρνετε τηλέφωνο από το Μαξίμου είτε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε σε δημάρχους είτε σε περιφερειάρχες δικούς σας για να κρύψετε την πραγματικότητα, χρειάστηκε ένας μήνας για να καταρρεύσει όλη η πλαστή εικόνα μιας άψογης, αποφασισμένης και αποτελεσματικής κυβέρνησης. Στο μόνο που βασίζεστε είναι η προπαγάνδα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθείτε να κρύψετε την πραγματικότητα αλλά η πραγματικότητα δεν κρύβεται" είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο πρώην υπουργός Υποδομών κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τον πίνακα από την ΠΝΠ που είχε βγει για το Μάτι για να είναι σαφές τι προβλεπόταν τότε και τι δεν προβλέπεται σήμερα. "Αντί να το πάτε παρακάτω, κόβετε. Δίνουμε αυτόν τον πίνακα για να βοηθήσουμε πραγματικά στην αξιοπιστία του πρωθυπουργού, να μη συνεχίσει στην αναντιστοιχία μεταξύ λόγων ως αντιπολίτευση και πράξεων και λόγων ως κυβέρνηση" σχολίασε.

 

Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε "συγχαρητήρια" "για το επιτελικό κράτος, για το πλήρες μπάχαλο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και για την κοροϊδία στους πολίτες για τις αποζημιώσεις".

 

 

ΕΙΠΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

 

Η ΝΔ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2018 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω στην κυβέρνηση συνολικά συγχαρητήρια. Μπράβο σας που τα καταφέρατε τόσο καλά... Υπέροχοι ήσασταν.

 

Κάνατε τυμβωρυχία ως αντιπολίτευση στην τραγωδία στο Μάτι, είστε σε τόσο δύσκολη θέση που ο κύριος Μητσοτάκης συνέχισε την τυμβωρυχία στη χθεσινή του τοποθέτηση και τη συνεχίζετε και σήμερα. Μπορείτε να μας πείτε τι κάνατε τα δύο χρόνια που είστε κυβέρνηση για το Μάτι; Τι έγινε αυτή η εταιρεία "Μάτι Ξανά"; Πού είναι τα χρήματα που είχαν μαζευτεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από όσους είχαν προσφέρει για την ανάπλαση της περιοχής; Τι έγινε με το νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική; Τι έγινε με τις προγραμματικές συμβάσεις που βρήκατε έτοιμες; Τι έγινε με την αναδάσωση, τι έγινε με τον πεζόδρομο από τη Ραφήνα μέχρι τη Νέα Μάκρη, τι έγινε με το χωροταξικό, τι έγινε με τα ρέματα στην περιοχή; Συγχαρητήρια.

 

 

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΛΗ Η ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Και τι κάνατε με τις φυσικές καταστροφές δύο χρόνια τώρα; Όσο και να παίρνετε τηλέφωνο από το Μαξίμου είτε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε σε δημάρχους είτε σε περιφερειάρχες δικούς σας (ούτε αυτούς δεν μπορείτε να κρατήσετε πια) για να κρύψετε την πραγματικότητα, χρειάστηκε ένας μήνας για να καταρρεύσει όλη η πλαστή εικόνα μιας άψογης, αποφασισμένης και αποτελεσματικής κυβέρνησης.

 

Στο μόνο που βασίζεστε είναι η προπαγάνδα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθείτε να κρύψετε την πραγματικότητα αλλά η πραγματικότητα δεν κρύβεται.

 

 

ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΜΒER ALERT TO 112 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

 

Έχετε σηκώσει πολύ το θέμα του 112. Το βρήκατε έτοιμο. Το είχατε απεντάξει, ο κύριος Κικίλιας το είχε απεντάξει, το βρήκατε σχεδόν ολοκληρωμένο σε πιλοτική εφαρμογή αλλά μου φαίνεται ότι πρέπει να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Να βγάλετε ένα άλλο μήνυμα. Αυτή τη φορά όχι εκκένωσης αλλά ένα amber alert.

 

Στο σχέδιο νόμου βλέπω 15 υπογραφές υπουργών, είναι 15 υπουργεία που εμπλέκονται. Πού είναι σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών; Πού είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πού είναι ο υπουργός Υγείας; Πού είναι ο υπουργός Εργασίας, η υπουργός Παιδείας; Που είναι όλοι αυτοί; Πού ήταν όλοι αυτοί τις ημέρες της κρίσης για να σταθούν δίπλα στους πολίτες; Που πήγατε; Ποιους πολίτες συναντήσατε; Πότε πήγατε να δείτε πολίτες να σας πούνε τα προβλήματα τους, τα παράπονά τους, τις διαφωνίες τους, τις προτάσεις τους; Έχετε βάλει εδώ τον εκλεκτό βουλευτή Κοζάνης, τον κύριο Παπαδόπουλο και ελάχιστους βουλευτές της ΝΔ, όχι από τις πληγείσες περιοχές.

 

Λείπανε πολλοί υπουργοί από αυτούς που υπογράφουν και χθες από τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Λες και δεν τους απασχολεί. Και βέβαια, κοντά στους χαμένους υπουργούς που θα βγάλετε μήνυμα για να τους βρείτε, χάνονται και πάρα πολλά πράγματα από αυτά που οφείλετε να κάνετε.

 

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

Θέλετε να ακούσετε προτάσεις... Καταθέτω, λοιπόν, έναν πίνακα από την ΠΝΠ που είχε βγει για το Μάτι. Τι προβλεπόταν τότε και τι δεν προβλέπεται σήμερα. Αντί να το πάτε παρακάτω, κόβετε. Δίνουμε αυτόν τον πίνακα για να βοηθήσουμε πραγματικά στην αξιοπιστία του πρωθυπουργού, να μη συνεχίσει στην αναντιστοιχία μεταξύ λόγων ως αντιπολίτευση και πράξεων και λόγων ως κυβέρνηση.

 

Τι δεν προβλέπετε, κοροϊδεύοντας τους πολίτες. Οι 150.000 ευρώ στεγαστική συνδρομή, πήγε περίπατο, εσείς μιλάτε για 120.000. Η συνδρομή του κράτους για κατεδαφίσεις, περίπατο και αυτή. Το επιβαρύνεται ο πολίτης... Η 5.000, 6.000 και 8.000 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε και στον Ιανό ακόμη πάει περίπατο. Η συλλογή του αμιάντου που είναι επικίνδυνη, καρκινογόνος ουσία ειδικά στις περιοχές που έχουν καεί, πάει περίπατο.

 

Λέτε ότι δεν θα έχουμε πλημμύρες. Δεν έχει κοπεί ένα δέντρο. Φαντάζομαι ότι δεν είναι το σχέδιο σας να πάμε να προσευχηθούμε όλοι να μην έχουμε βροχές. Να σας θυμίσω ότι πέρσι, ο προκάτοχος του κυρίου Σκρέκα, ο κύριος Χατζηδάκης που λείπει σήμερα και όφειλε να ήταν εδώ είχε εξαγγείλει ότι θα είχε κάνει υλοτομήσεις, αντιδιαβρωτικά έργα στην Εύβοια. Και θρηνήσαμε τότε όχι μόνο περιουσίες αλλά και εννέα ανθρώπινες ζωές. Μπορεί να το κρύψατε στην επιτελική επικοινωνία και προπαγάνδα αλλά χάθηκαν πέρσι εννέα ανθρώπινες ζωές στην Εύβοια από τις πλημμύρες. Εμείς δεν είμαστε τυμβωρύχοι σαν εσάς...

 

Δεν έχετε προβλέψει ενιαίο λογαριασμό για τις δωρεές για να μην γίνεται πλιάτσικο, δεν έχετε προβλέψει απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στο σύνολο των δήμων που έχουν πληγεί, δεν είναι οι δήμοι της Βόρειας Εύβοιας, είναι και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, είναι και στην Αρκαδία, είναι και στη Μάνη. Δεν έχετε προβλέψει άρση κατασχέσεων λογαριασμών, δεν έχετε προβλέψει τα κατασχεθέντα να επιστρέφουν στους δικαιούχους, δεν έχετε προβλέψει απαλλαγή από το φόρο δωρεάς, δεν έχετε προβλέψει για ασφαλιστικές ρυθμίσεις, δεν έχετε προβλέψει κάλυψη τηλεπικοινωνιακών αναγκών που ήταν 1.200 ευρώ. Κόψατε και τα 600 ευρώ που δίνονταν από τους δήμους. Που είναι ο υπουργός Εσωτερικών; Δεν έχετε αναστείλει τα διόδια για όσους έχουν πληγεί, δεν έχετε προβλέψει τη διαγραφή αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, δεν έχετε προβλέψει την αντικατάσταση καταστραφέντων ειδών περίθαλψης και θεραπευτικών μέσων, δεν έχετε προβλέψει μέτρα ενίσχυσης για τέκνα οικογενειών που επλήγησαν, δεν έχετε προβλέψει την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου των οικοπέδων και των κτισμάτων που έχουν πληγεί, δεν έχετε προβλέψει πολλά. Είναι 23 σελίδες αυτά που δεν έχετε προβλέψει. Και είναι πραγματικά κρίμα να έρχεται ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να λέει ότι είναι το πιο πλουσιοπάροχο πρόγραμμα αποζημιώσεων που έχει ποτέ γίνει.

 

 

ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

 

Και πρέπει να προβλέψετε και άλλα. Πρέπει να προβλέψετε οι άνθρωποι που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά έχει καταστραφεί το χωράφι τους ή η κτηνοτροφική τους μονάδα να πάρουν αποζημίωση. Πρέπει να προβλέψετε συγκεκριμένα σχέδια για την ανάπλαση. Αν πηγαίνατε δίπλα στους πολίτες, μπορεί να συναντούσατε και εσείς έναν συμπολίτη μας στην Ηλεία που μου είπε όταν πήγαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, "το έκανα πριν 15 χρόνια ξανά. Φύτεψα τις ελιές μου, έκανα το λιοστάσι μου, δεν αντέχω να το ξανακάνω". Πρέπει να έχουμε τοπικά σχέδια που θα στηρίξουν πραγματικά τις περιοχές και δεν θα ερημοποιηθούν και ως πρώτο μέτρο βάλτε ένα amber alert για να βρείτε τους αρμόδιους υπουργούς, να συμπληρώσουν αυτά που δεν έχουν βάλει στο πιο φτωχό τα τελευταία χρόνια σύστημα αποζημιώσεων.

 

Για να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι έχουν ξαναγίνει χωρίς γραφειοκρατία αλλά όχι με τις προβλέψεις "αν έγινε λάθος, να γυρίσουν πίσω". Έγιναν κανονικά οι διαδικασίες, με μετρήσεις, με ελέγχους, δείτε τι έγινε στο Μάτι όταν την πρώτη εβδομάδα δόθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που κόψατε μετά από ελέγχους όμως όχι χύμα όπως εσείς.

 

Συγχαρητήρια για το επιτελικό κράτος, για το πλήρες μπάχαλο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, συγχαρητήρια και για την απαξία και την κοροϊδία στους πολίτες για τις αποζημιώσεις.

 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια