Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα νέα της Υ.Α.Τ.


Άρθρο στην εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»  που μόλις κυκλοφόρησε.

 

 

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΣΟΥΛΟΥΝΤΣΗΣ Γεώργιος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος


Για ακόμη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να αναφερθούμε στο ζήτημα των σταθερών σημείων. Ακόμα και τις μέρες του καλοκαιριού κατά τις οποίες οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις είναι ελάχιστες σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν περισσότερες από δέκα διμοιρίες της ΥΑΤ διάσπαρτες στο κέντρο της Αθήνας. Τα παράπονα των συναδέλφων για τα εφτά και οχτώ συνεχόμενα απογευματινά προς την διοίκηση της ΥΑΤ αλλά και προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ένωσης σχεδόν καθημερινά. Φυσικά όλοι μας ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο κρατάει από το 2013 . Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι όμως ότι με το που τέθηκε το θέμα από αντιπροσωπεία της Ένωσης στον Ταξίαρχο της Δ.Α.Ε.Α. κ. Παπαδήμο Δημήτριο καθώς και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Σανιδά Παρασκευά είδαμε άμεσα να υλοποιείται ένα σχέδιο με πιο ευέλικτα ωράρια καθώς και χορήγηση διμοιριακών αναπαύσεων ώστε να μειωθεί η καταπόνηση του προσωπικού.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η ενίσχυση της υπηρεσίας μας συναποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη.

 

Η αλήθεια είναι πως το 2019 υπήρξε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς όμως οι Διμοιρίες να φτάσουν στον απαιτούμενο αριθμό συναδέλφων για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία τους.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η μείωση(απώλεια) του προσωπικού τόσο λόγο των μεταθέσεων εντός όσο και εκτός Γ.Α.Δ.Α..

 

Συμπερασματικά, κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία η ενίσχυση της Υπηρεσία μας με νεοεξερχόμενους συναδέλφους καθώς μπορεί η χρονιά που πέρασε να ήταν σχετικά ευνοϊκή λόγω των κλειστών γηπέδων και τον μειωμένο αριθμό προγραμματισμένων διαδηλώσεων λόγω του Κορονοϊού. Η χρονιά που έρχεται όμως θα είναι όπως όλα δείχνουν μια δύσκολη χρονιά.

 

Όσο αναφορά την ανακατασκευή των υπηρεσιακών μας λεωφορείων δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκούμενα.

Στην πλειοψηφία τους τα υπηρεσιακά  λεωφορεία με την επιστροφή τους από το αρμόδιο για την ανακατασκευή τους συνεργείο και με μόλις λίγες ώρες λειτουργίας έπρεπε να επιστρέψουν εκεί καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι βλάβες διαδέχονταν η μια την άλλη.

 

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έγινε φιλότιμη προσπάθεια και ασκήθηκε πίεση προς το αρχηγείο και την υπεύθυνη για την ανακατασκευή εταιρία ώστε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη να μην πάνε στράφι αλλά δεν είναι δυνατόν να  παραλαμβάνουμε υπηρεσιακά οχήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν  βελτιωθεί και αντ´ αυτού στα περισσότερα να μην λειτουργεί ο κλιματισμός και να είμαστε αναγκασμένοι για ακόμα ένα καλοκαίρι να εκτελούμε υπηρεσία στους 40 βαθμούς Κελσίου. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά καθώς ο κλιματισμός δεν είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στα οχήματα που επιστρέφουν από την ανακατασκευή και αν δεν υπάρξει βελτίωση θα αναζητήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να αποδοθούν ευθύνες είτε αυτές βρίσκονται εντός είτε εκτός Δ.Α.Ε.Α..

 

Θα ήμασταν όμως αχάριστοι αν δεν αναγνωρίζαμε και κάποια θετικά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην υπηρεσία μας. Στο σύνολο του το προσωπικό της Υ.Α.Τ.  έχει προμηθευτεί τον πλέον αξιόπιστο υπηρεσιακό εξοπλισμό για την εκτέλεση του καθημερινού τους καθήκοντος.

 Δεν θα μπορούσαμε  να λησμονήσουμε ότι με απόφαση της πολιτείας εξασφαλίστηκε  από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν  για το μεταναστευτικό ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την προμήθεια των ανωτέρω υλικών τα οποία συνέβαλαν στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην Διεύθυνση μας και θυμίζουμε σε όλους ότι ουσιαστική ενίσχυση στην υλικοτεχνική υποδομή δεν είχαμε λάβει από τους ολυμπιακούς αγώνες το 2004 μέχρι σήμερα.

 

ΥΓ1: Από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα η Ένωση με τον δικηγόρο της έχει καταθέσει περίπου 150 υπομνήματα για υποθέσεις συναδέλφων της υπηρεσίας για καταγγελίες αμφιβόλου προέλευσης τα οποία όμως τυγχάνουν διερεύνησης είτε από τα πειθαρχικά όργανα είτε από την εισαγγελία. Αίτημα μας είναι λοιπόν και η διερεύνηση των fake καταγγελιών εναντίον των συναδέλφων γιατί δεν μπορεί να καλούνται οι συνάδελφοι με το παραμικρό για έγγραφες εξηγήσεις.

ΥΓ2: Θα το πούμε για ακόμη μια φορά και ας το καταλάβουν όλοι ότι πλέον υπάρχει τεράστια συνεννόηση και σύμπνοια μεταξύ της τωρινής διοίκησης της ΔΑΕΑ και της Ένωσης μας για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων της υπηρεσίας μας.

Πράγμα που δυστυχώς δεν συνέβαινε παλαιότερα και με τις απερχόμενες  διοικήσεις, είτε της Δ.Α.Ε.Α. είτε αυτές της Υ.Α.Τ. οι οποίες ασχολήθηκαν μόνο με την βόλεψη των «δικών τους».

 

Όσο και αν κάποιοι αναπολούν αυτές τις εποχές της απαξίωσης του χαμηλόβαθμου προσωπικού να είναι σίγουροι πως για όσο χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι θα μας εμπιστεύονται με την ψήφο τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

 

 

easya.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια