Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιές: Διευκολύνσεις για κατόχους Ι.Χ.


Στη θεσμοθέτηση σειράς ενεργειών που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση των πυροπλήκτων, κατόχων αυτοκινήτων, προχωρεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η Γενική Γραμματεία Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών έχει θεσμοθετήσει σειρά ρυθμίσεων με στόχο οδηγοί και ιδιοκτήτες Ι.Χ., που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, να μπορέσουν χωρίς γραφειοκρατία ή οικονομική επιβάρυνση και με ταχύτητα να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες είτε για την αποζημίωση τυχόν κατεστραμμένων οχημάτων είτε για τη διαγραφή τους.   

Για τη διαγραφή ενός οχήματος δεν χρειάζεται πλέον η ταυτοποίησή του, ενώ για τη χορήγηση αντιγράφου των κατεστραμμένων ή απολεσθέντων αδειών οδήγησης δεν απαιτείται κανένα παράβολο για την επανεκτύπωση της άδειας. «Για όλη τη διαδικασία επανεκτυπώσεων και όλων των σχετικών αιτήσεων απαλλάσσονται οι οδηγοί από οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση. Δεν χρειάζονται παράβολα και μειώνεται όλη η γραφειοκρατία», εξήγησε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γ. Ξιφαράς.

Σχετικά με τα επαγγελματικά οχήματα και με τα δελτία τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), που πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες, ο κ. Ξιφαράς τόνισε, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, ότι θα δοθεί εξάμηνη παράταση. Ειδικότερα, για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα ισχύει ό,τι και για τα ιδιωτικά. Επιπλέον δίνονται παρατάσεις για τις άδειες οδήγησης, τα πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας, και επίσης ισχύουν και οι παρατάσεις για τα οχήματα τα οποία πρέπει να ανανεώσουν τα δελτία τεχνικού ελέγχου στα ΚΤΕΟ. Οι εν λόγω παρατάσεις θα έχουν διάρκεια έξι μηνών, ενώ σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο ενδέχεται η ισχύς της παράτασης να αναθεωρηθεί, όπως σημείωσε ο κ. Ξιφαράς. Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο οι πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές μπορούν να καλέσουν και είτε να προβούν σε αίτημα για αυτοψία στην περιουσία τους είτε να απευθύνουν τα ερωτήματά τους για τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210-6509300, λειτουργεί καθημερινά από 08.00 έως 20.00, και Σάββατο και Κυριακή από 10.00 έως 18.00.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια