Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΛ: Επιτακτική η πρόσληψη πλοιάρχων και μηχανικών Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού για τα σκάφη του ΛΣ


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών: Σε συνέχεια της από 11-02-2021 τοποθέτησης μας (https://www.omospondia.gr/2021/02/blog-post_9.html ) σχετικά με τα στελέχη τα οποία υπηρετούν στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και σε συνδυασμό με την συνεχόμενη παραλαβή νεότευκτων σκαφών για την ενίσχυση του στόλου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προκαλεί εύλογα ερωτήματα η επί πολλά έτη ανεπάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού , πλοίαρχοι  – μηχανικοί Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)  .

Έχουν περάσει σχεδόν 20 έτη από την τελευταία φορά που το Λιμενικό Σώμα προσέλαβε μεγάλο αριθμό προσωπικού και κάλυψε τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες στα σκάφη.

Τα στελέχη αυτά με μέσο ηλικίας σήμερα 45-50 έχουν αναλάβει να κρατήσουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της καθημερινής επιχειρησιακής ετοιμότητας των πλωτών μέσων.

Εκτός της ελλιπούς στελέχωσης  στα πλωτά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ διαπιστώνεται  ότι τα τελευταία έτη τα κενά αυτά καλύπτονται από  στελέχη προερχόμενα από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων , που είναι κάτοχοι ανάλογων πτυχίων  ΑΕΝ-ΑΔΣΕΝ αν και αυτό ΔΕΝ έχει  αποτελέσει προσόν ή προϋπόθεση  για την εισαγωγή τους στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το μεταναστευτικό ζήτημα απαιτεί ενίσχυση σε προσωπικό και για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η πρόσληψη προσοντούχων ειδικότητας Κυβερνήτη-Μηχανικού με άμεση κατάταξή τους όπως αυτό προβλέπεται από το Νόμο 4676/2020, με προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ στις οποίες θα προβλέπεται και αριθμός εισερχομένων μέσα από τις τάξεις του Σώματος προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους συναδέλφους εκ Λ/Φ να εξελιχθούν και να αναγνωριστεί η προσφορά τους στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών αναγνωρίζοντας τη προσφορά των στελεχών που υπηρετούν στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχει προτείνει ήδη μια σειρά από ρυθμίσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας εργασίας των συναδέλφων οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι παγκοσμίως ως η ΄΄κορωνίδα΄΄ προσφοράς στη προστασία της πατρίδας μας, των θαλασσίων συνόρων μας  και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών  :



·          αναγνώριση διπλών ετών στα πληρώματα των πλωτών



·          αύξηση των μορίων ανά κατηγορία πλωτού



·          καθορισμός ανώτατου ορίου ηλικίας το 45ο έτος ηλικίας



·         προτεραιότητα των Λ/Φ υπηρετούντων στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για την εισαγωγή τους στη σχολή ΔΥΛΣ και



·          διπλά πληρώματα σε όλα τα σκάφη.



Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και σε αυτή τη κατεύθυνση θα βαδίσουμε με στάση δυναμική και ξεκάθαρη .  











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια