Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δ. Αποστολόπουλος: Ζητάμε για άλλη μια φορά την άμεση ενίσχυση των Α.Τ, Τ.Α και Τ.Τ


Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΌΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ

 

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην έλλειψη δύναμης στα αστυνομικά τμήματα τάξης στα τμήματα ασφαλείας αλλά και στα τμήματα τροχαίας.

Τα οποία λειτουργούν ως και με το ένα πέμπτο (1/5)της δύναμης τούς.

Δεν χρειάζεται να αναπτύξουμε ξανά ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι ο πρώτος συνδετικός κρίκος του πολίτη με την ελληνική αστυνομία αφού σε αυτές θα απευθυνθεί αυτός τόσο στην καθημερινότητα του όσο και όταν χρειαστεί βοήθεια σε πρώτο βαθμό..

Όπως επίσης δεν χρειάζεται να αναπτύξουμε το γιατί είναι τα αυτιά και τα μάτια της αστυνομίας καθώς είναι το προσωπικό αυτό που αναπτύσσει σχέση εμπιστοσύνης με τους κατοίκους και καταστηματάρχες της περιφέρειας του.

Καθώς επίσης γνωρίζει τις ιδιομορφίες σε γειτονιές και κατοίκους της περιφέρειας του

Αποκτά σχέση εμπιστοσύνης και λαμβάνει πληροφορίες από κατοίκους και φορείς.

Περαιτέρω για ότι συμβεί στην περιφέρεια που ανήκει χωροταξικά στα όρια του ή στα όρια της αστυνομικής του διεύθυνσης θα επιληφθεί το προσωπικό του όπως και το προσωπικό όμορων δήμων.Σαν αποτέλεσμα αυτά όλα έχουν να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των κατοίκων συγκεκριμένων χώρων και εκδηλώσεων ώστε να μπορεί να προλαμβάνει, να εκτονώνει και να παρεμβαίνει πριν εκδηλωθούν απρόσμενες καταστάσεις ίσως και αδικήματα.

Οι κεντρικές υπηρεσίες καθώς και οι ειδικές υπηρεσίες επιλαμβάνονται κυρίως μετά από εκδήλωση εκνόμων ενεργειών.

Ο ρόλος τους τείνει να είναι περισσότερο κατασταλτικός.

Τον τελευταίο καιρό με πράξεις βίας κατά γυναικών, παιδιών και ενδοοικογενειακής βίας.

Με τη διάπραξη βιασμών ,γυναικοκτονιών ακόμη και μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων βλέπουμε ότι όσων αφορά το κομμάτι της αστυνομίας τουλάχιστον αν κάποιος μπορούσε να έχει παρέμβει αυτό θα ήταν το οικείο Α.Τ το οποίο αν είχε δεχθεί καταγγελίες και είχε οχήματα θα μπορούσε να κάνει διελεύσεις από 'γνωστά' σημεία.Θα γνώριζε που θα χρειαζόταν να παραμένει πιο άμεσα ή αποτελεσματικά.Όσον αφορά το κομμάτι των υπολοίπων κοινωνικών δομών που το οικείο θα έπρεπε να ενημερώσει εκεί που θα κρινόταν απαραίτητο είναι ένα άλλο δύσκολο θέμα.

Αφού οι κοινωνικές δομές σε δήμους,περιφέρειες με νομικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους καθώς και υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Αν αναζητήσουμε και ποιες λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση όπως οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ μάλλον δεν θα αποτελέσει έκπληξη το ότι καμία δεν λειτουργεί πέραν του ωραρίου των λοιπών δημοσίων υπηρεσιών.

Έτσι το κενό αυτό καλούνται να καλύψουν και πάλι αστυνομικοί σταθμοί παρεμβαίνοντας χωρίς να έχουν πλήρη γνώση,εκπαίδευση ή ρόλο σε θέματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από το αν διαπράχθηκαν απλώς ποινικά αδικήματα,τα οποία πολλές φορές συγκαλύπτονται από ντροπή ή φόβο.

Όσες ειδικές κεντρικές υπηρεσίες και αν δημιουργηθούν θα είναι φοβάμαι πολύ μακριά για να ακούσουν,να δουν και τελικά να παρέμβουν έγκαιρα!

Περιοχές απομακρυσμένες ιδίως με διάσπαρτες οικίες εντός και εκτός σχεδίου πόλης που όπως ακούγεται δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό η ενίσχυση τους.Πιθανον να αποτελέσουν ένα πύρινα δημιουργίας προβλημάτων όπως απέδειξε και ο περιορισμός των μετακινήσεων εν μέσω πανδημίας.

Ζητάμε για άλλη μια φορά την άμεση ενίσχυση των Α.Τ, Τ.Α  και Τ.Τ ιδίως εδώ στη Βορειανατολική Αττική όπου η τεράστια έκταση και οι απομονωμένες περιοχές δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες στην ποιοτική αστυνόμευση.

Ελπίζουμε να ακούσουν οι ιθύνοντες και έστω την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν .

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο αν σοβαρευτούν ηγεσία και συνδικαλιστές
Μπορεί να δουν όφελος κοινωνία και εργαζόμενοι αστυνομικοί
Αν πληθύνουν οι φωνές και κοπούν οι εσωτερικές κόντρες ίσως