Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για ποιον λόγο δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάταξης από την ΕΛΑΣ προς την ΠΥ; - κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Είμαι αστυνομικός από το 2010 και έχω εισέλθει στην ΕΛΑΣ μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.  Η πυροσβεστική υπηρεσία και η ΕΛΑΣ από όσο γνωρίζω βρίσκονται υπό την σκέπη του ίδιου υπουργείου.
Επίσης ένας αστυνομικός ο οποίος μάλιστα είναι ανακριτικος υπάλληλος είναι αρκετά εύκολο να πραγματοποιήσει την μετάταξη σε ένα σώμα που δεν φέρει όπλο  διότι η επικινδυνότητα να προκαλέσει ζημιά εξαλείφεται καθώς πλέον δεν θα είναι σε ένοπλο σώμα. Από την άλλη θα συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία , κάτι για το οποίο 
μόχθησε στα 18 του χρόνια και στο οποίο συνεισέφεραν και οι γονείς του σε 
αυτό από το δικό τους μετερίζι.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι το 2010 δεν υπήρχε η σχολή της πυροσβεστικής στις πανελλαδικές εξετάσεις . Έτσι ένας μαθητής με βλέψεις δεν θα διάλεγε άλλον δρόμο από την συνεισφορά στο γενικό καλό , αραζοντας και περιμένοντας ποτέ και αν θα ενταχθεί μέσω προκήρυξης στις τάξεις του πυροσβεστικού σώματος.
Σίγουρα όλο αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση σε ότι αφορά την Πυροσβεστική υπηρεσία όμως αυτό θεωρώ ότι είναι εφικτό καθώς κάθε χρόνο μπαίνουν στις σχολές της πυροσβεστικής φοιτητές . Έτσι θα μπορούσε να εισέλθει μαζί τους.
Οι βαθμοί είναι παρόμοιοι στην πυροσβεστική υπηρεσία και την ΕΛΑΣ οπότε όταν γίνει αυτή η μετάταξη θα μπορέσει να ακολουθηθεί και από τον αντίστοιχο βαθμό στην πυροσβεστική ή αναλόγως τα χρόνια υπηρεσίας στο προηγούμενο σώμα να του αποδοθεί ο βαθμός που πρέπει στην νέα του υπηρεσία.

Επιπλέον η ΕΛΑΣ είναι ένα σώμα το οποίο πέραν των πανελλαδικών εξετάσεων τα τελευταία χρόνια έχει πάρει στους κόλπους της και πολλούς αστυνομικούς μέσω προκηρύξεων. Οπότε το αναπληρωθεί μια θέση που θα αδειάσει θα είναι εύκολη διαδικασία.
Ένας ακόμη λόγος που με κάνει να  θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήταν εφικτό είναι διότι δεν θα βγει εκτός ο προϋπολογισμός του κράτους διότι ήδη βρίσκεται ο εκάστοτε υποψήφιος για μετάταξη στους κόλπους του δημοσίου.
Τέλος έχω διαβάσει σε αυτό το site  επιστολή πυροσβέστη που ήθελε να έρθει στους κόλπους της ΕΛΑΣ. Αυτός θα ήταν ένας ακόμη τρόπος ώστε να μην μείνει κενή ούτε μια μέρα η θέση εκείνου μου πραγματοποιεί την μετάταξη.









Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ Κ ΓΩ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΣ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΓΗΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ,ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΜΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΚΑ ΕΓΩ Κ ΑΝ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ,ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ....ΑΞ/ΚΟΣ ΠΣ
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Δεν υπάρχει η δυνατότητα για να μην γίνει η ΠΥ σκουπιδότοπος. Όπως δεν υπάρχει δυνατότητα μετάταξης μεταξύ των όπλων στις ΕΔ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΣ Κ ΟΧΙ Η Π.Υ.,ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ Π.Υ. ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ Η ΠΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ, ΕΙΝΑΙ ''ΚΑΘΑΡΟ ΣΩΜΑ'' ΤΩΡΑ Κ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ Κ ΤΟ ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ.....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ,ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΖΗΛΟ Κ ΜΕΡΑΚΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΧΑΖΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαφορετικό αντικείμενο,διαφορετική εκπαίδευση αλλά αν υπάρχει θέληση από τη πολιτεία αυτά λύνονται αν δοθεί η δυνατότητα να περάσουν από τις αντίστοιχες σχολές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι πραγματικά να μπορούσα να είμαι πυροσβέστης , δεν τίθεται θέμα τι θα επέλεγα αν τότε είχα τη δυνατότητα μέσω πανελλ. εξετάσεων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπαρχει γιατι θα γινουν χιλιαδες αιτησεις .
Ποιος δεν θελει να κοιμαται και να πληρωνεται για 10 μηνες και 2 να εργαζεται .
Ποιος δεν θα θελε να πληρωνεται απεριοριστα νυχτερινα υπνου ( δεν εχουν περιορισμο οπως στην ΕΛΑΣ που και ξαγρυπνας και δεν πληρωνεσαι . )
Ποιος δεν θα θελε να ειναι σε ενα σωμα που δεν εχει ευθυνες ποτε οταν στην ΕΛΑΣ σε κρεμανε για πλακα ( βλεπε προσφατα η πυροσβεστικη δεν εστελνε οχημα ,,ταξιαρχος της ελας την πληρωσε λες και ειχε καμια αρμοδιοτητα ) .
Ποιος δεν θα θελε να ειναι σε ενα σωμα που εχει σχεδον μηδενικη αποτελεσματικοτητα αλλα ποτε δεν θα σου ζητησει τον λόγο κανεις .
Ποιος δεν θα θελε να ειναι σε ενα σωμα με ελαχιστους νεκρους σε σχεση με ΕΛΑΣ οντας λιγοτερο επικινδυνο .
Οποτε καταλαβαινεις τι θα γινοταν αν επιτρεποταν η μεταταξη .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε πρόκειται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο γιατί... Θα φύγουν και τα μολύβια! ( Από την ΕΛΑΣ προς το ΠΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τον ιδιο λογο που δεν επιτρέπεται η μετάταξη από στρατο και σωματα ασφαλείας στο υπόλοιπο δημόσιο ακόμη και αυτών με πανεπιστημιακά πτυχία..αν επιτραπεί δε θα μείνει κανένας στην αστυνομια και στον στρατο.ποιος αστυνομικός με πτυχίο παιδαγωγικου δε θα προτιμήσει την σχολικη ταξη??ποιος οικονομολόγος/πληροφορικός/νομικος δε θα προτιμμησει την εφορία, το υποργειο δικαιοσυνης κλπ με ανθρωπινο ωράριο,ανέλιξη βάσει τυπικών προσόντων και μισθολογικη αναγνωριση πτυχίων,μεταπτυχιακών κλπ??Ιδίως οι κατωτεροι που κατα πλειοψηφία πλέον έχουν καλύτερα βιογραφικά από αξιωματικούς..Βασικά οι κατωτεροι εχουν βιογραφικά στην αστυνομια, οι ανωτεροι απλά έχουν μια σαεα και αντε κανα λοουερ απ το λύκειο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε ανώνυμε που επιθυμείς μετάταξη από την πυροσβεστική στην ΕΛΑΣ , αναμένω το αποτέλεσμα. Μακάρι να είναι θετικό. Επίσης αν βρεις τρόπο που μπορεί να συμβεί όλο αυτό και χρειαστεί να "αλλάξεις " θέση με κάποιον αστυνομικό ...εδώ είμαι !!!!!

Επίσης έχω γνωρίσει πυροσβέστες που θέλουν να κάνουν μετάταξη προς την αστυνομία.

Το θέμα σκουπιδιών , σκουπιδότοπου κτλ κτλ δεν χρειάζεται σχολιασμό!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάθε επάγγελμα εχει τα υπέρ και τα κατά του,οποιος ομως νομίζει οτι η πυροσβεστική ειναι παιδική χαρά ειναι το λιγότερο επιπόλαιος.Για τον κύριο που μιλησε για νεκρούς πραγματικα λυπάμαι,ας εκανε μια σωστη ερευνα τουλάχιστον πριν αμαυρώσει τη μνήμη τους.Τελικά κύριοι "συνάδελφοι" πραγματικά είστε πολυ "μικροί" για να γίνετε πυροσβέστες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από το 2008 στο ΠΣ. Τα τελευταία 3 χρόνια μονάχα απογοήτευση. Πραγματικά μακάρι να ανοίξει ο δρόμος για μετάταξη είτε στην αστυνομία είτε σε ΕΚΑΒ. Το σώμα έχει υποστεί μετάλλαξη. Μας κάνουν να μην αγαπάμε το επάγγελμα που κάνουμε.
Ο χρήστης Κωνσταντίνος Λητσάκος είπε…
Προς αρθρογράφο:
Θα το εκτιμούσα ιδιαιτερα αν μπορούσες να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου
Ο χρήστης Πτυχιουχος Πυροσβεστης είπε…
Μετα χαρας θα εκανα μεταταξη στην ΕΛΑΣ. Η πυροσβεστικη δεν ειναι αυτο που νομιζετε...δυστυχως!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι υπαξ/κος στο Π.Σ. Η κατάσταση τα 4 τελευταία χρονια είναι δραματική. Και ένα παραπάνω στην επαρχία, ειχα & την ατυχία να εισέλθω στο σωμα σαν οδηγός και όχι απλος Πυροσβέστης.Το αποτέλεσμα: Πολλές Υπερωρίες, Πολλά Νυκτερινά παραπάνω απο αυτά που μας καταβάλουν, επιφυλακές και ξανα επιφυλακές. 100 + μερες υπόλοιπα αδειών. 100 + 8ωρα χροστουμενα Ρεπό. Η ηγεσία παίζει το ρολο του Μπαμπουλα. Και οι Συνδικαλιστές αποκλειστικά και μόνο για πάρτη τους. Μακάρι να μπορούσα να φυγω χθες για την αστυνομία. Και χάρισμα τους όλα τα παραπάνω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
25/01/2022 η Ελλάδα στα λευκά. Και οι εντολές με ένα όχημα του 1980+ χωρίς καλοριφέρ εννοείται, να είμαι 12 ωρες περιπολικό, στη μεση του πουθενά, με θερμοκρασία -6 χωρίς να μπορώ να προσφέρω ιδιαίτερα πράγματα. Μόνο παράνοια συναντάμε τελευταία στο Πυροσβεστικο Σωμα. Και εμένα θα με ενδιέφερε να στραφώ σε κατι άλλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκανα την επιλογή να εισέλθω στο ΠΣ καθώς ήταν όνειρο μου από παιδί, με Πανελλήνιες εξετάσεις και μάλιστα η πρώτη σειρά πυροσβεστών που μπήκαν με πανελλήνιες. χωρίς να εχω πολλά χρονια στο σωμα. Με αυτα τα λιγα που εχω αντικρίσει και από οσα μαθαίνω από φίλους - συμμαθητές που υπηρετούν στην αστυνομια. Θα ήταν χαρά μου να μετακινηθώ στην ΕΛ.ΑΣ. Προσπάθησα να κανω χαρτιά Ειδ Φρουρος. αλλά εξαιτίας Πυρ Ακαδημίας δεν εχω πάει Στρατο. Ενω Γυναικά συνάδελφος Πυροσβέστης, είχε το παραπάνω πλεονέκτημα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαπιστώνω με βάση τα σχολια πολλά τα παράπονα & τα προβλήματα στο Π.Σ. Και εδώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα αν κάποιος ξέρει. Για μετατάξεις στην αστυνομία δεν υπάρχει κατι. Με τα δασοκομάντο που έλεγαν, θα γίνει; Η Ναυάγησε; Υπάρχει ελπίδα ότι ίσως είναι καλύτερο το έδαφος εκεί. Μιας και από τα οσα έλεγαν προϊστάμενοι θα είναι πτυχιούχοι δασολόγοι κτλ. Μήπως ειναι λίγο πιο οργανωμένα τα πράγματα.
Ο χρήστης Αντώνης Αθήνα είπε…
Με τα οσα διαβάζω για το Πυροσβεστικό σώμα, Πρέπει να αναφερθούμε οτι απο το 2008 δλδ 14 χρόνια δεν εχει βγει προκήρυξη για σχολή αρχιπυροσβεστών. Ένα μεγάλο μείον καθώς δεν δίνει το δικαίωμα εξέλιξης σε χαμηλόβαθμους. Με μεγάλη χαρά αν μου δινότανε η ευκαιρία, Θα πήγαινα Στην Αστυνομία.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Είχαμε κανένα νέο ; Σε κάνει καμία κυβέρνηση το σωστό και να επιτρέψει τις μετατάξεις μεταξύ σωμάτων....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το τελευταίο διάστημα στο Π.Σ., συνέχεια καταθέτουν δηλώσεις παραιτήσεων. Και δε μιλάμε για
υπαλλήλους που πάνε για σύνταξη. Αλλά για πυροσβέστες που έχουν 7-10 χρόνια υπηρεσίας. Μήπως πρέπει να ασχοληθούν με αυτό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δειαβαζω τα παραπάνω και με αφορμή οτι το Δεκέμβρη ενας κυκλος στο Π.Σ. φτανει στο τελος του, με αφορμή συνταξιοδότηση μου. Θέλω να προσθέσω οτι το σωμα ειναι στα χειροτερα του. Ψαξτε το οσο μπορείτε, πιεστε να ανοίξουν μετατάξεις. Λυπάμαι τα παιδιά, που εισέρχονται με πανελλήνιες. Και κλίνοντας, εχω υπηρετήσει σε υπηρεσίες Αθήνας, Μακεδονίας και Κρήτη. Η παράνοια που υπάρχει Ρέθυμνο και Ηράκλειο δεν υπάρχει πουθενά. Καλή δύναμη και καλα αποτελέσματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει, ένας λέει ότι καλά είναι να δουλέυεις 2 μήνες και τους υπόλοιπους να κοιμάσαι,ενώ ταυτόχρονα πληρώνεσαι, και ο άλλος λέει ότι υπάρχουν άτομα που με 10 χρόνια υπηρεσίας παραιτούνται! Με αυτήν την ανεργία παραιτούνται; Ενδιαφέρομαι να ενταχθώ στο Πυροσβεστικό Σώμα μέσω Πανελληνίων και ο άλλος λέει ότι τα πράγματα στην πυροσβεστική δεν είναι έτσι όπως τα νομίζουμε.Το έχω ονειρο από μικρός να γίνω πυροσβέστης αλλά με αυτά που διαβάζω πέφτω από τα σύννεφα.Επειδή δεν έχω κάποιον γνωστό ενεργο πυροσβέστη που να ξέρει τι γινετε,θα μπορούσε κάποιος γνώστης να επικοινωνήσει μαζί μου με κάποιον τρόπο;Ευχαριστώ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτοί που μίλησαν περι ύπνου και 10 μήνες δουλειάς. Πρέπει να είναι για το silver alert. δικαιολογημένα γιατί πριν πολλά χρονια το Π.Σ. δεν είχε τόσα καθήκοντα. Φιλε μου δείξε ενδιαφέρον για αλλού. Το Π.Σ. θα σε ισοπεδώσει. Δεν ειναι τυχαιο που αποχωρει τοσο μεγαλος αριθμος πολυ πριν την ωρα του. Οι υπηρεσιες εχουν αδιασει. με εποχικο προσωπικο τα βγαζουν οπως οπως. Ειναι μαυρα τα πραγματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
SOS SOS SOS. ΕΧΩ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Π.Σ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ. ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΩ. ΓΝΟΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛ ΔΙΚΗΓΩΡΟ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΟΝΟ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και λίγα αρνητικά (για το Π.Σ.) γράφεται. Όταν σε ένα σωμα σου κόβουν την αδεια ανατροφής τέκνου απο Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο. Και δε σου επιτρέπουν να μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Πολύ απλα και κατανοητά οτι Δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα... Απορώ οι συνδικαλιστές τόσοι πολύ που είναι τι κάνουν;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι και να γράψω δεν μπορεί να περιγράψει την πικρία μου για το Πυροσβεστικό Σώμα. Ευθύνεται για το διαζύγιο μου, όπως επίσης και για την απώλεια επιμέλειας των παιδιών μου. Δε ξέρω ποιοι ευθύνονται για αυτό το καθεστώς ομηρίας. θλίψη τίποτε άλλο.