Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ Υ.ΜΕ.Τ.


Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στην εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»  που μόλις κυκλοφόρησε.

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων

 


Με τις τελευταίες προμήθειες υλικών ολοκληρώθηκε πλέον  ένα χρόνιο αίτημά μας. Από το σημείο που δεν υπήρχε δυνατότητα ούτε για αναγόμωση πυροσβεστήρων φτάσαμε να υπάρχουν υλικά στις αποθήκες μας ακόμα και για όσους μετατίθενται στην υπηρεσία μας. Έγινε προμήθεια σε θώρακες, τζάκετ, αρβύλες, φόρμες και σε άλλα υλικά σε ικανοποιητικό βαθμό και σε πολύ καλή ποιότητα. Με αυτή την εξέλιξη ανταμείβονται οι προσπάθειες της Ένωσης όλο αυτό το καιρό και ιδιαίτερα οι ενέργειες του Προέδρου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. κ. Πάκου που χρειάζονται ώρες για να αναφερθούν.

Το μεγαλύτερο πλέον ζήτημα που μας απασχολεί είναι ο υπηρεσιακός στόλος της υπηρεσίας μας, ευτυχώς ύστερα και από παρότρυνση μελών του Δ.Σ. της Ένωσης μας έγιναν από τον Α-300 και Α-308 έγγραφα προς το Αρχηγείο για ανακατανομή οχημάτων. Ήδη έχει γίνει η παραλαβή ενός Βαν και αναμένονται και άλλα. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και οι βλάβες των οχημάτων επισκευάζονται σε σύντομοτερο χρονικό διάστημα από ότι στο παρελθόν. Φυσικά λόγου καλοκαιριού ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην επισκευή των a/c.

Μεγάλη χαρά μας προξένησε η χορηγία από γιό συναδέλφου ύστερα από προτροπές του πατέρα του που είναι συνταξιούχος εδώ και δεκαετίες προχώρησε σε δωρεά υφασμάτινων μασκών με το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.. Μόλις ενημερωθήκαμε για αυτή τη χορηγία, επικοινωνήσαμε με τον κύριο για να τον ευχαριστήσουμε με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η χορηγία όχι για δεύτερη αλλά και για τρίτη φορά.

Ξεκίνησε η ανακατασκευή των οχημάτων και στην υπηρεσία μας ήδη τα πρώτα λεωφορεία είναι στα συνεργεία. Μακάρι να γίνει καλή δουλειά να μην έχουμε συχνές βλάβες και να είναι πλήρως λειτουργικά , γιατί για πολλούς από μας είναι το δεύτερο σπίτι μας.

Στα κυλικεία της Δ.Α.Ε.Α. έγινε προμήθεια περισσότερων ειδών διατροφής. Επίσης έγινε έγγραφο για προμήθεια παγομηχανής. Ένα πρόβλημα που είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο τεύχος, μέχρι τότε έχει βρεθεί η προσωρινή λύση με την χορήγηση σακουλών από πάγο.

Συγχαρητήρια στους εφτά αστυφύλακες της Υ.ΜΕ.Τ. για την προαγωγή σε Αρχιφύλακες Π.Σ..

Πρέπει χωρίς άλλη αναβολή να διατεθούν νέα οχήματα για τα σημεία που εκτελούμε υπηρεσία, ειδικά στα κυβερνητικά κτήρια που είναι η βιτρίνα της Αστυνομίας. Ο περισσότερος από τον υπάρχων στόλο είναι ηλικιακά πάνω από είκοσι ετών με συχνές βλάβες υψηλού κόστους.

Συγχαρητήρια στην δύναμη της ΔΙ.ΜΕ.Τ. της ΒΟΥΛΗΣ που παρείχε της πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο που λιποθύμησε λόγω καύσωνα έμπροσθεν στο Μ.Α.Σ..

Ομοίως στην διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία Ερμού και Συντάγματος που παρείχε καθοριστικές πρώτες βοήθειες σε μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και όπως τους ενημέρωσαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν σημαντικές  για τη ζωή του. 

Επίσης διμοιρία στην εσοχή της ΒΟΥΛΗΣ παρείχε βοήθεια σε ζευγάρι ηλικιωμένων οι οποίοι έπαθαν βλάβη στο λάστιχο του οχήματός τους και είχαν πανικοβληθεί λόγου του γεγονότος.

Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι της Δ.Α.Ε.Α. έδωσαν αίμα για τον συνανθρώπους τους.

Στα χέρια της Υ.ΜΕ.Τ. έπεσαν ανήλικοι δράστες που έκλεψαν πορτοφόλι με άσκηση σωματικής βίας στο ύψος του «Δισκοβόλου» στην περιοχή του Ζάππειου. Η άμεση αντίδραση αντρών της διμοιρίας είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν άμεσα.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια