Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΠΑΥΠΣ: 46€ για κάθε επιπλέον 8ωρο απασχόλησης, άμεσα δίχως προφάσεις και περιστροφές


Από την Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών του ΠΣ: Τα όρια των σωματικών αντοχών και κυρίως η υπομονή μας εξαντλούνται. Ο σεβασμός στον ιδρώτα του Έλληνα πυροσβέστη, στην αγωνία της οικογένειάς του, στην απογοήτευση των παιδιών του που έχασαν τις διακοπές τους είναι για εμάς ζήτημα τιμής.

Με την γενική επιφυλακή να έχει μετατραπεί από έκτακτο μέτρο σε μια μόνιμη καθημερινή κατάσταση δίχως διαφαινόμενο τέλος, ζητάμε να προβείτε τώρα στην αμοιβή της συνεχόμενα εναλλασσόμενης 24ωρης υπερεργασίας των τελευταίων, και όχι μόνο μηνών, ήτοι στα νόμιμα. Επισημαίνουμε ότι το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων και συγκεκριμένα η περ. Δα του άρθρου 127 του ν. 4472/2017 (Α΄ 74) αναφέρουν ξεκάθαρα ότι «Στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή), το οποίο λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών αποδεδειγμένα εργάζεται πέραν των πέντε (5) ημερών την εβδομάδα, χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των σαράντα έξι ευρώ (46) για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης». Είναι, με άλλα λόγια, σαφές και αδιαμφησβήτητο ότι κάθε οκτάωρο πέραν των προβλεπόμενων 192 ωρών εργασίας (ή 8 ημέρες χ 24 ώρες) θα πρέπει να αμείβεται με 46 ευρώ, χωρίς φυσικά η πάγια αυτή αμοιβή να αναιρεί την υποχρέωση καταβολής των εξόδων εκτός ημερήσιας ή νυχτερινής αποζημίωσης  ή να συγχέεται με ενδεχόμενη χορήγηση επιδόματος / μπόνους αντιπυρικής περιόδου.

Μη λησμονώντας ότι η Διοικητική ευθύνη δεν αναιρεί και την ατομική ευθύνη του κάθε αποφασίζοντος οργάνου, η ΕΠΑΥΠΣ συντάσσει ήδη σχέδια Δ.Υ αναφορών απευθυνόμενα προς ΟΛΟΥΣ του ΣυνΑδέλφους, με περιεχόμενο την απαίτηση των νόμιμων ελάχιστων, πάγια προβλεπόμενων αποζημιώσεων, σε περίπτωση που αυτές δεν προκύψουν στις μισθοδοσίες μας.

Στην εποχή, μάλιστα, που τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολιτικής Προστασίας δεσμεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά, καλούμαστε δυστυχώς να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα:

Αγαπητοί υπεύθυνοι των πληρωμών μας, προβείτε άμεσα και δίχως προφάσεις και περιστροφές στα νόμιμα. 

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πείτε για την έλλείψη προσωπικού αποτέλεσμα της οποίας είδαμε τις συνέπειες και εξαιτίας της οποίας πυροσβέστες είναι ορισμένοι κατά την εκτέλεση υπηρεσίας πυρκαγιάς σε περισσότερα του ενός οχήματα (όποιο "χτυπήσει πρώτο") αντί να επανδρώνονται όλα πλήρως από τη βάρδια περιμένουν από την επιφυλακή για να επανδρωθούν όλα.
Τα συμβάντα δε "βγαίνουν" με το προσωπικό της βάρδιας και αυτό αποτελεί έλλειμα ασφάλειας.
Μόνο με επιφυλακή λειτουργεί η υπηρεσία αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό δεν επαρκεί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν σας είπαν να δουλέψετε 8/24, κάνατε επανάσταση. Θέλατε 24 ωρο και μετά πάλι δουλειά σε 3 ημέρες. Ήτοι 2 ημέρες εργασία την εβδομάδα. Και βέβαια να εφαρμοστεί ο νόμος για τα 46€. Τα δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Έχετε όμως και μακρές περιόδους χωρίς απασχόληση, όπου πληρώνεστε κανονικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλως ζητατε επιδομα υπεραπασχολησης κυριοι-ες.
σε περιοδους αναδουλειας σας κοβουν το μισθο?
Διοτι ευτυχως δεν απασχολειστε συνεχεια... και επισημαινω μακαρι εσεις να μην χρειαζεστε ποτε. να υπαρχει η υπηρεσια σας αλλα να μην εχετε δουλεια. Δεν χρειαζονται υπερβολες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προτάσεις από κάτι λίγους, ανέφικτες που δημοσιεύονται μόνο για το θεαθηναι και μόνο!