Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 43χρονο που συνελήφθη στο Κρυονέρι


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε στον 43χρονο ο οποίος συνελήφθη χθες στο Κρυονέρι.

Στον 43χρονο, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί την Παρασκευή. Κατά τη σύλληψή του ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σημείο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ειδικότερα, ο 43χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής από εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, στη θέση Μαντρί Κρυονερίου να κινείται σε αδιάβατη για τους πολίτες περιοχή, με ένα δίκυκλο, το οποίο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι εθελοντές τον θεώρησαν ύποπτο γιατί κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, περίπου 50 μέτρα από το σημείο που τον σταμάτησαν, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες και συγκεκριμένα εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να πεταχτεί κάποια καύτρα, γιατί φυσούσε αντίθετα.

Οι εθελοντές τον υπέδειξαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Παράλληλα η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα, στη γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως.

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε σε δίκη.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια