Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έγκλημα στη Δάφνη: “Πέτα την μπάλα” στην εξέδρα – Το φαινόμενο να επιρρίπτουν τις ευθύνες στο θύμα ακολούθησε ο 40χρονος συζυγοκόνος


Χωρίς να ακυρώνει την αρχική κατάθεσή του πως αυτός είναι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του, ο 40χρονος συζυγοκτόνος επέλεξε να ακολουθήσει μία διαφορετική υπερασπιστική γραμμή, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ίδιο το θύμα.

Στη νέα του εκδοχή, υποδεικνύει πως το θύμα είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, γεγονός που οδήγησε στην εν βρασμώ αντίδρασή του, η οποία τον εξανάγκασε στη δολοφονία της. «θόλωσα» και δεν ήξερε τί έκανε την ώρα που σκότωσε τη σύζυγό του στο διαμέρισμα τους στη Δάφνη, ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα. 

Ο συζυγοκτόνος αρνήθηκε τις καταγγελίες που τον εμφανίζουν ως ζηλόφθονο και ότι υπήρξε δράστης ενδοοικογενειακής βίας, ισχυριζόμενος πως οι καταθέσεις των γειτόνων του γύρω από το ζήτημα είναι αντιφατικές. Ο ίδιος επικαλέστηκε την «κακιά στιγμή», στο απολογητικό του υπόμνημα, που αριθμεί 8 σελίδες.

Ειδικότερα, αν και παραδέχθηκε το έγκλημα, προέταξε στον ανακριτή τη δικαιολογία πως «θόλωσε» και δεν ήξερε τί έκανε την ώρα που σκότωσε τη σύζυγό του στο διαμέρισμα τους στη Δάφνη.

 «Θέλω να τονίσω πως είμαι συντετριμμένος, “διαλυμένος” ψυχικά και μετανιωμένος γι’ αυτό που έπραξα, από το επόμενο κιόλας δευτερόλεπτο, δι’ ον λόγο και εμφανίστηκα στο κατά τόπον αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όπου εξιστόρησα με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί. Απολογούμαι όχι μόνο στην υμέτερη αρχή Σας, αλλά κυρίως στους γονείς της συζύγου μου και κυρίως το μοναχοπαίδι μας» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ενήργησα εν βρασμώ, δηλώνει

Μεταξύ των επιχειρημάτων του 40χρονου ήταν η προσπάθεια να αποδείξει πως ενήργησε εν βρασμώ και ότι δεν σκεφτόταν λογικά. «Δεν έπρεπε να ενεργήσω έτσι. Δεν ήξερα τι έκανα, θόλωσα! Άκουγα τις καταγραφές όπου αποτυπώνονται οι εξωσυζυγικές ερωτικές πράξεις της συζύγου μου, όχι απλώς στην κατοικία μας αλλά στο δωμάτιο του παιδιού μας και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω, χωρίς να μπορώ, τι είχε συμβεί. Το άκουγα και αισθανόμουν μια ζάλη, ότι είχα αρχίσει να τρελαίνομαι, χωρίς να μπορώ να το περιγράψω ακριβώς με λόγια» είπε. 

Ουσιαστικά, στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η σύζυγος του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, προσκομίζοντας στον ανακριτή ένα stick USB με συνομιλίες της συζύγου του με τρίτο πρόσωπο, στις οποίες – όπως φέρεται να δήλωσε – αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του περί ερωτικών σχέσεων της γυναίκας του.

«Όσο και αν είμαι μετανιωμένος, συντετριμμένος, πρωτίστως για την σύζυγό μου, την οποία αγαπούσα το οποίο γνώριζαν όλοι και οι δύο οι γονείς της και για το παιδί μου, αλλά και την οικογένειά μου και την οικογένειά της, γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και γι’ αυτό παρέλκει οποιαδήποτε αναφορά στις προϋποθέσεις επιβολής περιοριστικών όρων» δήλωσε.

 Δεν ήθελα να αποπροσανατολίσω τις αρχές

«Μετανιώνω όμως και εμφανίστηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα αμέσως μετά την πράξη μου και χωρίς καν να διανοηθώ είτε να αποπροσανατολίσω τις αρχές είτε να ασκήσω τα δικονομικά μου δικαιώματα και κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά τα οποία δεν αλλάζω ούτε με το παρόν απολογητικό υπόμνημα» υποστηρίζει και προσθέτει ότι πριν το έγκλημα είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ του ζευγαριού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με τη σύζυγό μου διαπληκτίστηκαμε πριν την σκοτώσω και δεν την αιφνίδια στον ύπνο. Αυτό προκύπτει τόσο από την ώρα που έλαβαν χώρα στο συμβάν όσο και από τα ρούχα που φορούσε αλλά και από το γεγονός ότι μου επιτέθηκε στην μύτη και στην αριστερή πλευρά του σώματος μου, όταν με χτύπησε και με γρατζούνισε. Τούτο προκύπτει τόσο από την εμφάνιση μου ενώπιον σας όσο και από σχετικές φωτογραφίες που προσκομίζω».

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια