Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα αύξηση οργανικών ΛΣ - Ενίσχυση της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων και με 300 συνοριακούς ακτοφύλακες


Οι πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις  στο Αφγανιστάν προκαλούν συναγερμό για την ενίσχυση της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων. Μετά τον Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. για τα χερσαία σύνορα, έρχεται και το ΛΣ να λάβει έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Λιμενικών νέων, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταξύ άλλων ενεργειών, έχει ήδη εκκινήσει διαδικασίες προετοιμασίας για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού με τριακόσιους (300) συνοριακούς ακτοφύλακες για δύο (02) τουλάχιστον έτη, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις Λιμενικές Αρχές της παραμεθορίου και τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα που υπάγονται σε αυτές.

 Η δράση αυτή θα βασιστεί ως προς το νομοθετικό πλαίσιο και το σχεδιασμό της στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ., με τις απαραίτητες τροποποιήσεις και προσαρμογές που απαιτούνται λόγω της ιδιαιτερότητας φύλαξης των θαλασσίων συνόρων.

Το όλο εγχείρημα σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς Πόρους και ειδικότερα από το Ταμείο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων του νέου προγράμματος για την περίοδο 2021-2027.

Ήδη έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς την Διαχειριστική  Υπεύθυνη Αρχή του Ταμείου αυτού. 

Το κόστος του όλου εγχειρήματος θα ανέλθει στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ και πρόκειται να καλύψει τόσο τις μισθολογικές δαπάνες όσο και τον ιματισμό-εξοπλισμό και τυχόν οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης. 

Παράλληλα με αυτό σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κινούνται και οι διαδικασίες για την αύξηση των οργανικών θέσεων του ΛΣ κατά χίλιες (1000)προκειμένου  καταστεί δυνατή  η άμεση πρόσληψη νέων στελεχών στις τάξεις του ΛΣ.

Οι παραπάνω εξελίξεις σηματοδοτούν τη σταθερή προσήλωση του σώματος στο χώρο ευθύνης του, που είναι η θάλασσα και η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, που το σώμα "μεγάλωνε" στρεφόμενο στις παραλίες, τα ποτάμια και τα λαγκάδια.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια