Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιές: "Εθελοντής" έβαζε πυρκαγίες για να τις σβήνει ο ίδιος - 18 συλλήψεις για εμπρησμούς


Στη Λέσβο έκαιγε… μαλλί προβάτων, στις Σέρρες έκαιγαν καλώδια σε φωτοβολταϊκό πάρκο, στου Γκύζη έβαλε… χαρτοπετσέτες στον κορμό δέντρου, στο Κρυονέρι ένας εθελοντής πυροσβέστης έβαζε φωτιά με προσανάμματα και… φιδάκια για κουνούπια, για να τις σβήνει.

Πρόκειται για μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ατόμων που συνελήφθησαν για εμπρησμούς από πρόθεση και αμέλεια.

Από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου, διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε 118 προσαγωγές ατόμων σε όλη την χώρα, εκ των οποίων οι 18 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι 3 συλλήψεις έγιναν μετά από παραγγελία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι 7 στο πλαίσιο προανάκρισης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, μία μετά από ένταλμα του Ανακριτή και άλλες 7 μετά από προανάκριση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Οι ηλικίες των δραστών εγκλημάτων εμπρησμού ήταν από 15 έως 78 χρόνων. Καταγράφηκαν σε Κρυονέρι, Μαρκόπουλο Αττικής, Πεδίο του Άρεως, Άλσος Φινοπούλου Γκύζη, Άλσος Πετρούπολης, Πέραμα, Μεσσηνία, Κέρκυρα, Γιάννενα, Λέσβο, Σέρρες, Φωκίδα. Έγιναν και έξι προσαγωγές ατόμων για περιπτώσεις πλιάτσικο από οικίες που είχαν σοβαρές υλικές ζημιές από το πέρασμα των πύρινων μετώπων.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

https://www.thetoc.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια