Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκίνησε την επιτήρηση των συνόρων το υπερσύγχρονο αερόστατο “Zeppelin” της FRONTEX


Έπιασε δουλειά και ξεκίνησε την επιτήρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων από στεριά και θάλασσα στην περιοχή του Έβρου, το υπερσύγχρονο αερόστατο “Zeppelin” της FRONTEX, Που έφτασε εδώ και λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Αφού για κάποιες ημέρες έκανε δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από το αεροδρόμιο και σε στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την χρησιμοποίηση του ώστε να διαπιστωθεί πως όλα είναι έτοιμα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ανέλαβε πλέον δράση στην περιοχή. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή στην χώρα  μας και τον Έβρο το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού οργανισμού ασφάλειας Frontex για την επιτήρηση των συνόρων, με τη χρήση αερόστατων. Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο “Zeppelin” που βάσει των συμφωνηθέντων Uα αναπτυχθούν στην ελληνική επικράτεια. Ένα δεύτερο πρόκειται να εγκατασταθεί στις αρχές Αυγούστου σε στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στο χωριό Πλάκα, στη Λήμνο.

Τα δύο αερόστατα είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονες κάμερες που ξεπερνούν σε εμβέλεια τα 10 μίλια. Θα δίνουν εικόνα από τις κινήσεις κατά μήκος όχι μόνο των θαλασσίων αλλά και των χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας.

Πηγή της ΕΛ.ΑΣ επεσήμανε ότι το αερόστατο ανήκει στη γαλλική ανάδοχο εταιρεία και ο τεχνολογικός εξοπλισμός (κάμερες) στην αντίστοιχη γερμανική. Με βάση την προκήρυξη που είναι αναρτημένη στο Διαδίκτυο, το κόστος της μίσθωσης ξεπερνά τα 3 εκατoμμύρια ευρώ, ενώ η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος κυμαίνεται από 4 έως το ανώτερο 6 μήνες.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ποια γνώμη ;; για της βλακείες της φροντεχ;; που αντί να πάρει ένα drones πήρε ολόκληρο πράγμα να κάνει μπαμ ότι κατασκοπεύει χαχαχχαχαχχα