Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αχαΐα: Η φωτογραφία από τη φωτιά στη Δροσιά που έγινε viral


Ο Πυροσβέστης δίνει νερό στη χελώνα

 

Το όνομά του είναι Άκης  Μπαρδάκης και είναι Πυροσβέστης. Ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που βρέθηκαν χθες να παλεύουν με το μέτωπο  της φωτιάς στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας που έκαψε εκτάσεις και ζώα.

 

Μας χάρισε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες. Ο πυροσβέστης δίνει νερό στη χελώνα μέσα σε ένα τοπίο καμένο. Η ζωή και  ανθρωπιά, η φύση, νικάει το κακό. Ο άνθρωπος άλλωστε, βρίσκει πάντα το τρόπο να υπερβαίνει την καταστροφή και να ποτίζει την ελπίδα.

 

"Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβησει τον τομέα μας και καναμε έλεγχο μεσα στα καμένα" λέει στο thebest.gr o πυροσβέστης που έγινε viral. "Με τους συναδέλφους μου ειδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ηταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκριθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει.

 

Την πηραμε στη συνέχεια και την τοποθετησαμε στο δάσος που δεν είχε καει... η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές!".

 

 H φωτογραφία του Άκη Μαπρδάκη, ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς, κάνει τον γύρο των social media σκορπίζοντας συγκίνηση. Γιατί "αξία δεν έχει μόνο η ανθρώπινη ζωή..." και "η ζωή βγαίνει  μέσα απο τις στάχτες" όπως του γράφουν φίλοι στη σελίδα του στο facebook.


thebest.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια