Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η «αγωνία» του Ακάρ για τα Rafale: «5-6 μεταχειρισμένα αεροπλάνα δεν αλλάζουν το ισοζύγιο ισχύος»


Το ότι η Τουρκία έχει τουλάχιστον θορυβηθεί από την ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα 18 γαλλικά Rafale, είναι ηλίου φαεινότερο

Το μαρτυρούν τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του -ελεγχόμενου- τουρκικού Τύπου. Το φανερώνει η εσπευσμένη «αυτοψία» των Rafale του Κατάρ, για να «γνωρίσουν» οι Τούρκοι πιλότοι τον «αντίπαλο».

Αποκαλυπτικός όμως είναι και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δεν παραλείπει να αναφερθεί στα ελληνικά Rafale. Άλλοτε προσποιούμενος ότι τον…έπιασε ο πόνος για την οικονομική ευρωστία των Ελλήνων και το κόστος που αναλαμβάνουν με την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών κι άλλοτε επιχειρώντας να τα απαξιώσει.

Αυτό έκανε και πάλι κατά την επίσκεψή του στο κέντρο επιχειρήσεων, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Yaşar Güler και τον Διοικητή Στρατιωτικών Δυνάμεων Ümit Dündar.

Συγκεκριμένα -όπως μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο dha- ο Ακάρ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα όπλων. Αγοράζουν αεροπλάνα, όπλα και εξοπλισμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το ισοζύγιο ισχύος με 3-5 χρησιμοποιημένα αεροπλάνα Rafale. Επομένως, οι Έλληνες γείτονές μας δεν πρέπει να αναζητούν επιθετικές λύσεις. Περιμένουμε από αυτούς να αγωνιστούν για ειρηνικές και πολιτικές λύσεις και να συμβάλουν στις προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών για την αγορά των 18 Rafale, ο Ακάρ είπε: «Ειρήνη, ηρεμία. Πάντα λέμε στους Έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων για προβλήματα μέσω του διαλόγου. Οι Έλληνες γείτονές μας, από την άλλη πλευρά, δεν εγκατέλειψαν τις προκλητικές δηλώσεις τους και την επιθετική ρητορική τους, δεν τα παρατάνε».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε τις γνωστές θέσεις -που έχουν απαντηθεί πολλάκις- περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, ενώ επέμεινε στην γραμμή που πρόσφατα χάραξε – ή αποκάλυψε – η Τουρκία για το Κυπριακό, δηλαδή στην «λύση» των δύο κρατών: «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει λύση με τις δοκιμασμένες μεθόδους των περασμένων 50 χρόνων. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μια κοινωνία που απέρριψε το Σχέδιο Ανάν. Σε αυτό το σημείο, δεν έχει νόημα να σπαταλάμε χρόνο. Η ΤΔΒΚ και το Κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας έλαβαν την απόφασή τους για αυτό το ζήτημα: «Δύο ανεξάρτητα, ισότιμα ​​κράτη». Όλοι πρέπει να το αφομοιώσουν αυτό».

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια