Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νικόλαος Μπλάνης: «Προμoτάρουν» αθλητική φίρμα και πορνογραφική εταιρεία τα όργανα της ΕΛ-ΑΣ;


Δημοσιεύουμε άρθρο του Νικολάου Μπλάνη, Αντιστρατήγου ε.α: 1.΄Όπως διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε:   «Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 39χρονος αστυνομικός που κρατούσε αιχμάλωτη και εξέδιδε  19χρονη κοπέλα. Εκτός από τον αστυνομικό συνελήφθη και ο πατέρας της για βιασμό. Κάτι που προκάλεσε πολύ αρνητική εντύπωση–πέρα φυσικά από τις ίδιες τις καταγγελίες–είναι πως ο αστυνομικός εμφανίστηκε με μπλούζα ελληνικής πορνογραφικής εταιρείας!» ή «Σε μια αν μη τι άλλο προκλητική κίνηση, ο αστυνομικός που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για βιασμό και εμπορία ανθρώπου, επέλεξε να φορέσει μπλούζα πορνογραφικής εταιρείας».

             2. Έχουμε γράψει πολλές φορές για την παραβατικότητα, την μη προσήκουσα συμπεριφορά των αστυνομικών και τις συνέπειες στην εικόνα του Αστυνομικού Θεσμού. Επίσης μιλήσαμε για την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των αρχών και κανόνων του Κράτους Δικαίου κατά την αστυνομική δράση γενικά και ειδικότερα  κατά τη δράση των Ελεγκτικών Μηχανισμών  (ως οι «Αδιάφθοροι»), οι αμφιλεγόμενες ενέργειες (όπως η απαγόρευση επικοινωνίας με συνήγορο) των οποίων δημιουργούν πρόβλημα   αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στους Θεσμούς!!!

          3. Αυτό όμως που είδαμε στη συγκεκριμένη προσαγωγή ενώπιον του Εισαγγελέα ήταν επιεικώς προκλητικό και απαράδεκτο. Είδαμε δηλαδή αφενός τον κρατούμενο αστυνομικό να φορά μπλούζα με την φίρμα εταιρείας  παραγωγής και προβολής ταινιών πορνό και αφετέρου τους συνοδούς αστυνομικούς (τουλάχιστον 3) της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με μαύρες μπλούζες και τη φίρμα αθλητικής εταιρείας, που συνήθως φέρουν αθλητές, των οποίων είναι χορηγός (λαμβάνουν δηλ. χρήματα απ΄αυτή).

         4. Και προκύπτουν τα ερωτήματα: Τυχαία  οι συνοδοί αστυνομικοί φορούσαν τη συγκεκριμένη φίρμα; Ούτε χορηγός τους να ήταν; Δεν μπορούσαν  να φέρουν μια ευπρεπή εμφάνιση χωρίς λογότυπα (φίρμες) εταιρειών; Η εμφάνιση-παράσταση δεν αποτελεί  κρίσιμο ζήτημα; Και το κυριότερο  γιατί επέτρεψαν στον κρατούμενο να φέρει τη συγκεκριμένη μπλούζα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι γίνονται συμμέτοχοι; Τη στιγμή μάλιστα που οι κατηγορίες αφορούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής; Και αν δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, γιατί δεν του φόρεσαν το γνωστό γιλέκο, ώστε να μη φαίνεται το λογότυπο; Ο Προϊστάμενός τους και οι αρμόδιοι αξιωματικοί γιατί δεν επόπτευσαν και δεν έδωσαν τις σχετικές εντολές; Τι άλλο να περιμένουμε;;;

         5.  Όσο και να θέλει κανείς να αγνοήσει το περιστατικό ή να το θεωρήσει επουσιώδες, είναι γεγονός, ότι αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και  δυσμενή σχόλια, που  είναι προφανές, ότι έβλαψαν ακόμη περισσότερο (πέραν από την συγκεκριμένη ειδεχθή εγκληματική πράξη του κατηγορούμενου αστυνομικού) την εικόνα του Αστυνομικού Θεσμού! Τέτοιες παραλείψεις πρέπει να αποφεύγονται, γιατί τείνουν να ακυρώσουν τις σχετικές επιτυχίες-πρωτοβουλίες! Σε κάθε περίπτωση δηλαδή πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και στις συμπεριφορές εκείνες (όπως ήταν και η πτώση του πίνακα Picasso), που επισκιάζουν τη συνολική εικόνα και το έργο της ΕΛ-ΑΣ, αφού συγκεντρώνουν τα δυσμενή και επικριτικά σχόλια!!!









Δημοσίευση σχολίου

49 Σχόλια

Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ είπε…
ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΤΑΝ 2+1 ΔΩΡΟ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νικολάρα, το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε μας ενδιαφέρουν αυτά κύριε. Πότε επιτέλους θα αναλύσετε τα οφέλη απ'το νέο βαθμολογιο που... έρχεται σύντομα; Χαχαχχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ως γνωστόν, η adidas περιμένει πώς και πώς να κάνει μεταγωγή ο Έλληνας αστυφύλακας για να προωθηθούν τα προϊόντα της..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ως αστυφυλαξ φοράω για την επερεσια ότι έχει αξία κάτω των 5€.δεν ΠΑ να γράφει μπροστά κ πίσω ότι θέλει.αρκει να είναι φθηνό
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να επιληφθεί η Αστυνομία Μόδας! Είναι δυνατόν να λέει σοβαρός άνθρωπος ότι οι αστυνομικοί έπρεπε να επιβάλουν στον κρατούμενο τι είδους μπλουζάκι θα φορέσει?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε ξέρω ποιος είσαι που το έγραψες... Ακόμα γελάω όμως... Φοβερός...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε μπλανη θα μας τρελάνεις? Θα μας πεις και τι μπλουζάκια θα φοράμε τώρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε Μπλανη, για ακόμη μια φορά άστοχος. Ότι θέλει φοράει ο ασφαλιτης όπως και ο κάθε μεταγομενος.Θα πρεπε όταν ησαστε σε ενέργεια να το έχετε περάσει σε πδ το ότι πρέπει να φορά ο καθένας μας στη μεταγωγή.Κουραζετε πλέον. Καλύτερα να κάνετε ότι όρισε η πολιτεία για εσάς.Συνταξη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στρατηγέ όταν ήσασταν εν ενεργεία κ τα τραπέζια κ τα ψάρια ερχόταν τσάμπα δεν σε είδα να κοπτεσαι για το τι θα φοράει ο αστυφύλακας στην μεταγωγή κ πόσες ώρες θα καθήσει εκεί χωρίς νερό κ αλλαγή.. κάτσε στην σύνταξη σου ως πολίτης κ παίξε κάνα τάβλι στο καφενείο.. βγαίνετε όλοι μετά την σύνταξη να πείτε κάτι όταν τα κάνατε σκατα εν ενεργεία..θα σάς ρωτήσουμε κιόλας τι θα φορέσουμε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντως έδωσες καλή ιδέα. Αύριο θα πάω στην lacoste να δω τι θα δωσει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει συμβολικό χαρακτήρα.... Αλλά πού να καταλάβεις εσύ!....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η άποψη αυτή είναι απόνερα της μακροχρόνιας θητείας σας στα επιτελεία κ.Μπλάνη.Για πείτε μου σας παρακαλώ σε ποιο κανονισμό απαγορεύεται η εν λόγω ενδυμασία των συνοδών.Βέβαια δεν θα σχολιάσω την ενδυμασία του κατηγορουμένου και κακώς πράξατε και εσείς.Από πότε οφείλουμε ως συνοδοί να ελέγχουμε τις ενδυματολογικές επιλογές των κρατουμένων??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αλλοι που τα λενε ειναι πολιτικοι και πληρωνονται για τα λενε εσυ που λες τετοιες βλακείες ενω ησουν «αστυνομικος» αραγες τι οφελος εχεις; Βεβαια δε σε ξερει και κανεις εδω που τα λεμε. Πολυ μαχιμος..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αστυνομία είναι μια μικρή κοινωνία. Η κοινωνία δεν είναι αγγελικά πλασμενη,ομοιως κ η αστυνομία. Για Τέτοια αποβρασματα το λόγο έχει η δικαιοσύνη, τα οποία πρέπει να τιμωρεί σκληρά. Όλα όσα αναφέρεις δεν μπορώ να τα κατανοήσω...τι εννοείς κ που αποσκοπείς;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάτσε σπίτι, έχει κ ζέστη... Ο κόσμος χάνεται κ ο πρώην αξιωματικός λέει για μπλούζες.... Ευτυχώς που είναι πρώην γιατί τον έβλεπα να κάνει αναφορά μέχρι κ στον πασσαρη..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"μαύρες μπλούζες και τη φίρμα αθλητικής εταιρείας, που συνήθως φέρουν αθλητές, των οποίων είναι χορηγός (λαμβάνουν δηλ. χρήματα απ΄αυτή)" Μετάφραση: Για κάθε ένα εκατομμύριο μπλουζάκια που πουλάει η Adidas, θα υπάρχει ίσως και ένα μπλουζάκι που φοράει αθλητής και λαμβάνει χρήματα γι' αυτό.
Ψάξε τώρα να βρεις σε ποια από τις δύο κατηγορίες είναι ο αστυφύλακας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και το sweet sixteen που φοράει ο έτερος σιδηροδεσμιος ύποπτο μου ακούγεται.
Ο χρήστης Μπλε αρκούδα, είπε…
Εκεί μας κατάντησε η φτωχοποίηση του Έλληνα Αστυνομικού κ. Νίκο. Περιμένουμε την προσφορά για ν'αγορασουμε κάνα μπλουζάκι όλοι μαζί. Πάνε οι καλές εποχές με τα δώρα Χριστουγέννων και τα χρονοεπιδοματα που θυμάστε. Καλό καλοκαίρι σ'όλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άρε τι αντιστρατηγους είχε η ΕΛ. ΑΣ. Σαινια σαν τον Μπλανη Χαχαχα. Ανέβηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις της Αdidas.....Εδε και από τάξη στους αστυνομικούς που αγόρασαν και φορούσαν μπλούζα adidas. Μπλανη κάτσε τώρα στο καφενειο του χωριού σου συνταξιουχε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κρίμα να χάνει τέτοια μυαλά η χωραφυλάκα...πρέπει να υπηρετούν αιωνίως...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τωρα που κσι που σε διαβαζα , μετα απο αυτο τι να πω...ειναι δυνατον να το πιστευεις αυτο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπάρμπα Νίκο πήγαινε καμμία βόλτα τα εγγόνια σου. Πήγαινε καμμία εκδρομή με τη γυναίκα σου. Η ζωή είναι μικρή Άσε άλλους. Α ασχοληθούν με την αστυνομία. Εσένα σε στείλανε στο καφενείο εδώ και δέκα χρόνια. Τα είχες φτιάξει τέλεια και εσύ ως στρατηγός Με ανησυχεί πάντως που δεν έχεις πάρει θέση για το βαθμολογιο ακόμα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο τύπος δεν έχει δουλέψει σε καμμιά μάχιμη υπηρεσία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν ήσουν εν ενεργεία , εκεί στις εισόδους των επιτελείων γραφείων, υπήρχαν ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, κάτι μωρά διμετρα, με το νύχι και την βλεφαρίδα κάγκελο, που φορούσαν και φορούν αυτά τα μικρά υφασματακια συνδεδεμένα με λαστιχακια , ως εσώρουχο. Έτσι αναδεικνύουν τις καμπύλες τους. Δεν είδα όμως κάνα στρατηγό να φωνάζει ή να δυσανασχετεί, με αυτή την ενδυμασία τους . Τώρα μας πείραξε το μπλουζάκι των συνοδών της μεταγωγής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φορά τη πιτζαμουλα σου τώρα και ασε μας εμάς...όλοι αυτή φοράτε στο τέλος όσο και να γλύφετε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα σχόλια ορισμένων δυστυχώς αντανακλούν και στο επίπεδο τους. Η κοινωνία μας φτύνει και κάποιοι νομίζουν ότι... ψιχαλιζει. Ο Στρατηγός δεν χρειάζεται τα διαπιστευτηρια κανενός. Και μακάρι οι αξιωματικοι να είχαν την εμπειρία του (μάχιμη και επιτελική).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κρατούμενος αστυνομικός και στην κατάσταση της αργίας υπόκειται στους κανονισμούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
INSPIRATION
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες oτι καπιοι έχουν κάνει καινούργια συμφωνία με Reebok kai NEW BALANCE
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιλάνε οι στρατηγοί του τενεκέ...Άιντε κατακαημένη ελλαδιτσα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εισαι για κλάματα συνταξιουχε! Ειδαμε τι κατάφερες και εσυ για τον απλο αστυφυλακα που τα κάνει όλα και συμφέρει. Και τωρα ασχολείσαι με τα μπλουζακια. Φαντάζομαι με τι ασχολιοσουν οσο ησουν ενεργός. Με τα ίδια και τα ιδια ασχολούνται και οι τωρινοι. Ξύρισμα γυαλισμα και η φαβοριτα στο θεο. Ουσία καμια. Δεν βλέπουμε πως θα κάνουμε σωστα την δουλεια μας... Αμαν πια με τις ανοησίες. Κατσε σπιτακι σου και ευκαιρία να φύγουν και πολλοί αλλοι με τα μυαλά σου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ο κατηγορούμενος αστυνομικός διαφημίζει στη μπλούζα του γνωστή εταιρία παραγωγής ταινιών Πορνό;
Γιατί οι συνοδοί αστυνομικοί στις μπλούζες τους κάνουν ομαδική διαφήμιση στην… Adidas;
Γιατί ο πα-τέρας φοράει μπλούζα που γράφει… sweet sixteen ; (γλυκό Δεκαέξι)
Γιατί οι αστυνομικοί πρότειναν στην 19χρονη ν αλλάξει δικηγόρο και μάλιστα , προθυμοποιήθηκαν να της βρουν εκείνοι ;
Γιατί η 19χρονη αντιμετωπίστηκε σε κάποια φάση ως κατηγορούμενη , χωρίς να παρίσταται δικηγόρος της; (άρθρα 89 §§1, 2 ΚΠΔ ).
Γιατί όλα τ ανωτέρω είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο απροκάλυπτα , δυσφημώντας μια από τις καλύτερες αστυνομίες του Κόσμου;
Που καταντήσατε την κοινωνία μας ….κύριοι;

Τι λένε για όλα αυτά οι σχολιαστές του χαβαλέ, που τους ενοχλεί ο αρθρογράφος;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να αγιασει το στόμα σου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φήμες λένε ότι Zegna και Armani ετοιμάζουν δωρεές για τα επίσημα Γιά να φοράνε οι συνάδελφοι στις συνοδείες και να διαφημίζονται τα κουστούμια τους...........

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάτσε ρε μπάρμπα στο καφενείο να παίξεις κάνα τάβλι και μην κοπτεσαι για το τι θα βάλει ο ασφαλιτης..... Αυτό το πράγμα για εσάς τους στρατηγούς ότι αρχίζετε και κελαηδατε μετά την αποστρατεία σας, ενώ πριν ήσασταν μούγκα στη στρουγκα, μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;
Ο χρήστης Μπλε αρκούδα, είπε…
Τόσο ΣΚΛΗΡΟΣ;!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά εγώ μπήκα μόνο για τα σχόλια ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως και δε πρότεινες μπάρμπα Νικόλα αν είναι γνήσια η μαϊμού και να ελεγχθούν οι αστυνομικοί?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσο φτωχός
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήθελα να ηξερα ποιος σε πρότεινε και σε έκανε επιτελαρχη και πόσους ικανούς αξιωματικούς παραγκωνισες στη πορεία σου?Ή ανέβηκε και συ με την αξία Σου?Όσο γραφεις εκτίθεται Παππου. ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι ακριβώς ο χωροφύλακας αν πάει αξύριστος τρώει αναφορά οι γυναίκες αν πάνε με νύχια βαμμένα και ένα κιλό σοβά πάνω τους δεν τις λέει κνεις τπτ και ας απαγορεύεται...αυτό δεν είναι ρατσισμός σε βάρος μας ; Που είναι η ισοτιμία ; Εμείς φταίμε που δεν βγαίνουμε όλοι μαζί αξύριστοι και ας κάνουν 10000 αναφορές σε μια μέρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο Στρατηγέ!!! Ευτυχώς που υπάρχεις και τα γράφεις γιατί οι ηγεσίες μας θα μας τρελάνουν με τα φρου-φρου και αρώματα. Και τις επικοινωνιακές φανφάρες. Επιβραβεύσανε λέει τις Υπηρεσίες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι. ΕΛΕΟΣ....Πρέπει να εκδώσουν νέα (επικαιροποιημένη) διαταγή που να καθορίζει την εμφάνιση-παράσταση των αστυνομικών εντός και εκτός υπηρεσίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η μπλούζα που φοράει ο κατηγορούμενος δείχνει στις δικαστικες αρχες και στη κοινή γνώμη το ποιόν του χαρακτήρα του κ.Μπλανη.Και σεις προτείνετε την αφαίρεση της κάτι που είναι υπέρ του κατηγορούμενου.Οσο για τα μπλουζάκια τι να πω.Με τη λογικη σας το ΕΣ.ΥΠ. τα παίρνει από την adidas.com
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α ρε χωροφυλακα αθανατη...Τι στελέχη παρέδωσες μετά τη διάλυση σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι οι ασφαλίτες από αύριο κουρεμενοι ξυρισμενοι με κουστούμι και γραβάτα. Εμφανιση-παράσταση ζητά ο στρατηγός.Με την εμφάνιση σας πλήττεται το κύρος της Αστυνομίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμπειρία από ένα γραφείο; Για αυτό πάμε κατά διαόλου ως σωμΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού έχεις αναλάβει την εκπροσώπησή του για πες μας από που προβλέπεται και ποιον κανονισμό παραβιάζουν οι συνάδερφοι?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια Στρατηγέ. Σας άκουσαν και στη νέα μεταγωγη φορούσαν μπλούζες κλπ χωρίς στάμπες και λογότυπα.