Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H ιδιότυπη βεντέτα με "φόντο" τις ζωοκλοπές και ο Αϊ Γιώργης


Ένας ιδιότυπος "πόλεμος" ανάμεσα σε κτηνοτρόφους σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, με αφορμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, κάποια περιστατικά ζωοκλοπών
Με φόντο αυτά τα περιστατικά, φαίνεται ότι η μια πλευρά να χρεώνει στην άλλη "καρφώματα" στην αστυνομία, επιχειρήσεις και ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, εξαιτίας αυτής της "κόντρας", πρόσφατα και παραμονή κοινωνικής εκδήλωσης προκλήθηκε αστυνομικός έλεγχος που ήρθε να "πυροδοτήσει" ακόμα περισσότερα το τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. 

Τρίτα πρόσωπα, τα οποία έχουν πρόσβαση και στην μια και στην άλλη πλευρά, μετέφεραν στο Cretalive πληροφορίες σχετικά με "διαβουλεύσεις" ώστε να τερματιστεί αυτή η ιδιότυπη "βεντέτα" πριν εκτραχυνθεί η κατάσταση. 
Κατά τις ίδιες πηγές, είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο οι δύο "αντίπαλοι" να μεταβούν στον Αϊ Γιώργη, στο Σεληνάρη και να ορκιστούν στην εικόνα του Αγίου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι ο προστάτης - άγιος των κτηνοτρόφων. Ο όρκος στον Άγιο για τέτοιες υποθέσεις φαίνεται να εξακολουθεί να έχει μεγάλη βαρύτητα μεταξύ βοσκών και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπερισχύει των νόμων του κράτους. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο στις ημέρες μας, ο Άγιος στη συνείδηση και στην ψυχή κάποιων παραμένει «τιμωρός».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια