Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέτσας: Eκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι οι επόμενοι στη σειρά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


Μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε γηροκομεία, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό φαίνεται πως θα ενταχθούν και άλλες κατηγορίες. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο ζήτημα, λέγοντας πως αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

"Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών", τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

 

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας.

Πέτσας: Θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να μην φτάσουμε σε απολύσεις

Σχετικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, διευκρίνισε πως πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μην φτάσουμε σε απολύσεις. Τόνισε, δε, ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του. Ανέφερε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.

Τέλος, ανέφερε ότι θα πολλαπλασιαστούν οι κινητές ομάδες εμβολιασμού τις επόμενες μέρες.

Σημείωσε τέλος ότι με δεδομένο ότι στόχος είναι η επίτευξη του πολυπόθητο τείχους ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή, εξηγώντας πως τα όποια μέτρα θα προσαρμόζονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

https://www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια