Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προσωρινά κρατούμενοι και οι τρείς κατηγορούμενοι για δολοφονία με νοθευμένη ηρωίνη


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή της Κω και οι 3 κατηγορούμενοι για την δολοφονία με διάθεση νοθευμένης (δηλητηριασμένης) ηρωίνης του Σ. Σ. του Ν., 26 ετών, κάτοικου εν ζωή Καλύμνου, την 2α Απριλίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα στις φυλακές θα οδηγηθούν ένας 32χρονος, που γεννήθηκε στη Ρόδο και διαμένει στην Κάλυμνο, ένας 23χρονος κι ένας 39χρονος, κάτοικοι Καλύμνου.

Στους τρεις κατηγορούμενους αποδίδονται κατά περίπτωση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Στόχος των δύο πρώτων, που φέρονται να στρατολόγησαν τον τρίτο, ήταν σύμφωνα με την κατηγορία, να σκοτώσουν τον 26χρονο, που ήταν αδελφός συγκατηγορούμενου του 32χρονου σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας στην ποινική δίκη.

Ο πρώτος, κύριος κατηγορούμενος, αρνήθηκε στο σύνολο τους, τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κατέθεσε ότι ουδεμία σχέση δεν έχει με τον θάνατο του 26χρονου εκφράζοντας την  θλίψη του για την άδικη απώλεια του.

Τόνισε πως είναι τοξικομανής και παρακολουθεί το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Καλύμνου προσθέτοντας πως είναι χρήστης από ηλικία 13 ετών κάνοντας χρήση τότε 15 τσιγάρων χασίς ημερησίως! Μετά  από  ένα  έτος άρχισε όπως είπε την χρήση ηρωϊνης, χαπιών ηρεμιστικών, παρασθησιογόνων και κοκαϊνης.

Τόνισε ότι είναι γνωστός  στις  διωκτικές  αρχές  και  κάθε  φορά που ανοίγει μια δικογραφία,   εμπλέκεται το όνομα  του  ενώ αναφέρεται στην υπόθεση στην οποία είναι συγκατηγορούμενος του ο αδελφός του θύματος υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος επιβεβαιώνει ότι δεν έχει σχέση με την μεταφορά των ναρκωτικών και σχέση με το θύμα.

Αμφισβήτησε ότι είναι η φωνή του στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε συνομίλησε με το θύμα την 9η Δεκεμβρίου 2019 και δεν είχε σχέση με την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία κατηγορείται με τον αδελφό του θύματος.

Υποστήριξε ότ η απώλεια της ζωής του είναι και προς  βλάβη των υπεράσπιστικών  του   δικαιωμάτων αφού  η μη  κατάθεση του στο ακροατήριο, καθιστά  δυσχερή την απόδειξη της  αθωότητας του!

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», οι αστυνομικοί που δεν ακούνε ζωντανά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αλλά όταν αυτές τους κοινοποιούνται αρμοδίως από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν πλήρη πρακτικά των συνεννοήσεων που έγιναν για την δολοφονία του 26χρονου.

Θυμίζουμε ότι την 2α Απριλίου 2021 και περί ώρα 05:50′ οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλυμνίων ενημερώθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου ότι στην οικία του, στην Ενορία Αναστάσεως, ο Σ. Σ. του Ν. 26 ετών, βρέθηκε νεκρός.
Προέκυψε στην πορεία ότι ο θάνατος του 26χρονου επήλθε συνεπεία δηλητηρίασης από κατασταλτικό του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Ηρωίνη).
Η μητέρα του θύματος κατέθεσε ότι ο γιος της την ημέρα του θανάτου του συναντήθηκε με τον 39χρονο κατηγορούμενο ο οποίος τον προμήθευσε με ηρωίνη κι έναν 43χρονο ο οποίος τον προμήθευσε με ναρκωτικά δισκία.
Οι αστυνομικοί, κατέγραψαν συνομιλίες του 23χρονου με τον κρατούμενο τότε στο κατάστημα κράτησης Κω 32χρονο, στις οποίες σχεδιάζουν τον τρόπο που θα σκοτώσουν τον 26χρονο.

Οπως προείπαμε, ο 26χρονος υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στην Κάλυμνο με κατηγορούμενο τον 32χρονο ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη προς εκδίκαση την 8η Μαρτίου 2021 αλλά λόγω των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναβλήθηκε για την 20η Σεπτεμβρίου 2021 ενώ συγκατηγορούμενος του 32χρονου είναι ο αδελφός του θύματος.

Είναι κατηγορούμενοι για το ό,τι στην Κω, σε ημερομηνία που δεν κατέστη δυνατόν να προσδιορισθεί επακριβώς, σε κάθε περίπτωση πάντως από τα μέσα Νοεμβρίου 2019 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019, ενώ ήταν κρατούμενοι στο κατάστημα κράτησης Κω, αγόρασαν κατά συναυτουργία, έναντι αγνώστου τιμήματος από άτομο, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν, ηρωίνη συνολικού βάρους 730 γραμμαρίων.

Την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης ο άγνωστος πωλητής, απέκρυψε εντός φούρνου μικροκυμάτων, τον οποίο με μεταφορική εταιρία από την περιοχή Αγ. Ιωάννης-Ρέντη απέστειλε στις 4 Δεκεμβρίου 2019 στην Κάλυμνο, με φερόμενα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη ανύπαρκτα.

Την 9η Δεκεμβρίου 2019 και περί ώρα 12:00 αμφότεροι οι κατηγορούμενοι φέρονται να κάλεσαν τηλεφωνικά από το Κατάστημα Κράτησης Κω τον 26χρονο, που δολοφονήθηκε, όπως προαναφέρθηκε την 2α Απριλίου 2021, στο κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησαν να παραλάβει από την ανωτέρω μεταφορική εταιρεία τον φούρνο μικροκυμάτων και να τον κρύψει στο υπόγειο του σπιτιού του, από όπου θα τον παρελάμβανε το ίδιο βράδυ άγνωστο άτομο.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια