Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΝΑ Αττικής: Συγχαρητήρια στη ΔΙΑΣ για τη συμμορία ανηλίκων στον Άλιμο


Ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α Αττικής, για τη σύλληψη εννέα (9) ανηλίκων, οι οποίοι συμμετείχαν σε επίθεση με μαχαίρι κατά ανήλικου μαθητή, με σκοπό να τον ληστέψουν.

Ορισμένοι εκ των νεαρών έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών, με την απειλή μαχαιριού και άσκησης σωματικής βίας, κατά άλλων ανηλίκων σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, οι εν λόγω ανήλικοι δράστες την Τρίτη 13/07/2021 σε parking γνωστής αλυσίδας fast food, επιτέθηκαν σε 14χρονο μαθητή τον οποίον και μαχαίρωσαν προκειμένου να τον ληστέψουν. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α Αττικής και περίπου 200 μέτρα πριν τον σταθμό του Μετρό και σχεδόν ενάμιση χιλιόμετρο από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής, εντόπισαν και τους εννέα (9). Οι ανήλικοι, οι οποίοι προφανώς επιχείρησαν να διαφύγουν με το Μετρό, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, το οποίο ανέλαβε την προανάκριση.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας (1) 16χρονος που δίνει το «παρών» στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής που διαμένει, καθώς κατηγορείται για ληστείες, ενώ δύο (2) ακόμη από τους συλληφθέντες πριν από περίπου ένα μήνα είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης για υπόθεση ληστειών με χρήση βίας σε άλλους ανήλικους στο πάρκο «Χαλικάκι».

Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι στη συμμορία των ανηλίκων, συμμετείχαν και τρεις (3) κοπέλες.

Το ευχάριστο στο συμβάν, είναι πως το θύμα της επίθεσης ο 14χρονος μαθητής, είναι καλά στην υγεία του. Παρέμεινε για λίγο στο νοσοκομείο «Παίδων» και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του. Κατά την προανακριτική διαδικασία, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τα άτομα που τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν.

Δυστυχώς, παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να δρουν στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής όλο και πιο συχνά σπείρες ανηλίκων, οι οποίες μάλιστα καταφεύγουν σε ακραίες μορφές εγκληματικών ενεργειών. Αναμφισβήτητα, όταν οι ανήλικοι εμφανίζουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει πρωτίστως να αναζητηθούν λύσεις στην οικογένεια και στο σχολείο. Οι συνάδελφοι κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον επαγγελματισμό τους, παρά το γεγονός ότι είναι επιφορτισμένοι με πλείστα όσα καθήκοντα. Αυτό παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας Αστυνομικός περιμένει ακόμα την επιβράβευση από την Πολιτεία (όπως εκφράστηκε επίσημα δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού) και δεν έχει χαρακτηριστεί το επάγγελμά του ως επικίνδυνο.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ανηλίκων.

Συγχαρητήρια και πάλι στους συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α Αττικής αλλά και στους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου που σχημάτισαν τη δικογραφία. Τους ευχόμαστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ            ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης PanR είπε…
Συγχαρητήρια που εκπαιδευμένοι οπλισμενοι αστυνομικοί πιάσαν 14χρονους αντί να πίνουν φραπέ σε μια γωνιά;
Αυτές οι πράξεις προσβάλουν την αστυνομία αλλά δεν αντιλαμβάν..